MOB-elnök: Rendkívül csalódott vagyok

A döntés „teljesen partvonalra helyezi az Agenda 2020-at” – mondta Kulcsár Krisztián.

MTI
2017. 08. 02. 19:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mindez teljesen partvonalra helyezi az Agenda 2020-at” – mondta Kulcsár Krisztán szerdán az M1-en. Hozzátette: teljesen világos, hogy innentől kezdve a NOB-nak át kell értékelnie, mennyire gondolja komolyan saját reformprogramját.

„Rendkívüli módon csalódott vagyok” – folytatta a sportvezető, mert szerinte ezzel a döntéssel az esélyt sem adják meg azoknak a potenciális rendezőknek, akik a 2028-as olimpiára pályáztak volna.

„Nem titok, hogy egy budapesti olimpiának nagy támogatója vagyok, tehát ilyen szempontból ennek természetesen nem örülök” – hangsúlyozta a MOB elnöke.

A NOB hétfőn jelentette be, hogy mintegy 1,8 milliárd dollárral járul hozzá a 2028-as Los Angeles-i olimpiarendezéshez, amely egyben azt is jelenti, hogy a 2024-es játékokat minden bizonnyal Párizsnak ítélik szeptember 13-án Limában.

A 2024-es játékokra Boston, Hamburg, Róma és Budapest is jelentkezett, de mind a négy város visszalépett a pályázattól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.