Olasz Anna aranyérmes a nyílt vízi tíz kilométeres úszásban

Olasz Anna a tajvani Universiadén lett aranyérmes a nyílt vízi úszók női tíz kilométeres versenyében.

MTI
2017. 08. 27. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) tájékoztatása szerint a győztes magyar úszó 8,5 kilométerig a mezőnyben tempózott, akkor azonban ritmust váltott, és az élre került, majd előnyét a célig megőrizte. Olasz Anna 2:04,12,2 óra alatt teljesítette a 10 kilométeres távot – tudósít az MTI.

A többi magyar induló közül Sömenek Onon Katalin 2:04,40,8-as eredménnyel az ötödik helyen zárt, míg a férfiaknál Papp Márk a tizenegyedik helyen végzett, időeredménye 2:00,25,4 óra.

A hatalmas meleg miatt a versenyzők két órával korábban rajtoltak a tervezettnél, többen azonban így sem vállalták az indulást, négyen pedig nem értek célba.

Olasz Anna a magyar küldöttség tizenegyedik érmét szerezte az egyetemisták és főiskolások tajpeji versenyén. Szatmári András, Márton Anna (mindkettő kard), valamint Kreiss Fanni (tőr) után negyedik magyarként lett aranyérmes a tajvani Universiadén.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.