Öt magyar arany a racicei kajak-kenu világbajnokságon

Tíz érmet gyűjtött be a magyar válogatott: öt első, három második és két harmadik hellyel zárták a Vb-t.

MN
2017. 08. 27. 12:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aranyérmes lett vasárnap délelőtt a Hagymási Réka-Szabó Ágnes női kajakpáros a kajak-kenu világbajnokságon, 200 méteren: a páros korábban 6. helyet ért el az Európa-bajnokságon, racicei győzelmük így még kiemelkedőbbnek számít.

Szintén aranyat nyert a női kajak négyes 500 méteren, a Takács-Medveczky- Fazekas-Zur és Vad-team hatalmas hajrával verte a mezőnyt. Késő délután pedig a kajakos Bodonyi Dóra szerzett aranyérmet 5000 méteren a világbajnokság vasárnapi zárónapján.

 A magyar sportolók emellett valósággal szórták a bronz és ezüstérmeket is: második helyezett lett magyar férfi kajak négyes  – közölte az MTI – a Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Ceiner Benjámin, Pauman Dániel alkotta kajakteam 1000 méteren szerzett ezüstöt. 

Horváth Bence kajakos a legrövidebb távnak számító 200 méteren szerzett ezüstöt. Takács Kincső kenu 1-ben, szintén 200 méteres távon, bronzérmes lett a racicei bajnokságon.

Bronzérmet hozott a 200 méteres kenu-2-es mérkőzésen a Fekete Ádám-Hajdú Jonatán páros is. Férfi kenu négyesünk viszont csak a negyedik helyen csapott be a célvonalba.

Hajdú Jonatán kenu 1-ben, 500 méteren is is vízre szállt, itt azonban nem ért el dobogós helyezést, a 9. helyen futott be.

A vb szombati napja sem telt el magyar győzelem nélkül, a hazai versenyzők akkor két arany- és egy ezüstéremmel zárták a döntőt.

A Farkasdi Ramóna–Medveczky Erika kajakpáros aranyat nyert az 1000 méteres távon, a Balaska Márk és Birkás Balázs alkotta kajakpáros pedig szintén aranyérmet szerzett 200 méteren.

Az M4-nek nyilatkozva Balaska akkor azt mondta, nagyon jó pályát mentek, kiadták, ami bennük volt. „Rengeteg munka volt a győzelemben, ez az első világbajnokságunk, felfoghatatlan, hogy nyertünk” – tette hozzá.

A Nádas Bence, Tótka Sándor kajakpáros is kiemelkedő eredményt ért el szombaton, ők 500 méteren lettek ezüstérmesek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.