Rendkívüli közgyűlésre készül Bienerth Gusztáv

Szeptember 1-jére hívná össze a gyűlést az úszószövetség elnöke; elődjéről is volt egy-két keresetlen szava.

MN
2017. 08. 07. 15:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember 1-je 10 órára fogja összehívni a a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) rendkívüli közgyűlését – jelentette be Bienerth Gusztáv elnök a TV2 Mokka című műsorának stúdióvendégeként. A szövetség első embere azt mondta, ott megválasztják majd az új elnökségi tagokat is. Bienerth egyébként értetlenül áll a MÚSZ hat elnökségi tagjának távozása előtt, szerinte korábban minden távozó tag támogatásáról biztosította, és rendben zajlott a múlt hétfői ülés is – a beszélgetésről az Origo számolt be.

Bienerth állítása szerint a múlt héten lemondó hat tag, köztük Cseh László sem szólt előre tervéről. Hozzátette, nagyon sajnálja, hogy jelenleg, így a ma kezdődő mester-világbajnokság előtt a szövetség elnöksége határozatképtelen.

Arra kérdésre, hogy a MÚSZ elnökeként a vizes vb-n miért nem adott át érmeket, Bienerth Gusztáv elmondta: természetesen szeretett volna érmeket átadni, de azokban a magyar éremesélyes versenyszámokban, amelyeket előzően megjelölt, illetve kért Gyárfás Tamástól, nem kapott lehetőséget, ezért nem láthatták őt éremátadóként.

Azzal kapcsolatban, hogy nem tervezi-e a lemondását, Bienerth megjegyezte, hogy év elején titkos szavazással, nagy többséggel választották meg, és túl vannak egy sikeres vizes vb-n.

Időközben a világ egyik legmeghatározóbb pénzügyi tanácsadó cégével átvilágíttatta a MÚSZ korábbi tevékenységét, és rengeteg visszaélésre derült fény, így most rengeteg az elnök teendője – írja az Origo. Gyárfás Tamás volt elnök korábban nyílt levélben vágott vissza utódjának, és kérte, hogy a nyilvánosság előtt vitassák meg az állítólagos visszaélések ügyét.

A beszélgetés végén Bienerth Gusztáv visszautasította azokat a sajtóban megjelent vádakat, miszerint az egyik legnagyobb hibája, hogy centralizálni próbálja a hatalmát.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.