Visszavonul Vlagyimir Klicsko

A 41 éves ukrán bokszoló közölte: mindent elért, amiről álmodott.

MN
2017. 08. 03. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bejelentette visszavonulását Vlagyimir Klicsko – írja a BBC. A 41 éves ukrán bokszoló közölte, hogy mindent elért, amiről álmodott, és most, a sport után új karrierbe szeretne kezdeni. Hozzátette: sosem gondolta volna, hogy ilyen hosszú és sikeres időszakot tudhat majd magáénak az ökölvívásban.

Április végén a londoni Wembley Stadion kilencvenezer szurkolója előtt Anthony Joshua a tizenegyedik menetben Klicsko leléptetésével nyert, felülve egy fenékkel három trónra is: az IBF-ére, a WBA-ére és az IBO-éra. A Joshua ügyeit egyengető Eddie Hearn később közölte, biztos abban, hogy Klicsko vissza akar vágni. A sokak által várt visszavágóra azonban így már nem kerül sor.

Vlagyimir Klicsko 1996-ban olimpiai bajnok volt, majd 68 profi meccséből 64-en győzött, ebből 54-szer nyert idő előtt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.