Babos Tímea egyesben és párosban is döntős

Babos Tímea párosban is döntőbe jutott a taskenti kemény pályás női tenisztornán.

TK
2017. 09. 29. 11:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elsőként kiemelt magyar, cseh duó a találkozó elején elvette a negyedikként rangsorolt Irina Hromacseva, Ipek Soylu kettős adogatójátékát, és 2:0-s előnyre tett szert, ám az orosz, török páros 2:2-nél egyenlített. Ezt követően azonban Babosék kétszer is brékeltek, és sorozatban négy játékot nyerve 29 perc alatt szettelőnybe kerültek.

A második játszma elején Babosék ismét elvették Hromacseváék adogatását, s előnyüket végig tudták vinni a 33 percig tartó szetten, így magabiztos sikerrel kerültek a fináléba.

Babos korábban egyesben is döntőbe jutott, ott az ukrán Katerina Bondarenko lesz az ellenfele, akivel eddig kétszer találkozott, s mindketten egyszer nyertek.

„Ez kemény volt, Szabalenka nagyokat ütött! Egy ideig rendkívül jól játszottam, aztán visszavettem az intenzitásból. Ez pedig megbosszulta magát, az ellenfelem visszajött a mérkőzésbe. De végül sikerült kiküzdenem a győzelmet. Természetesen boldog vagyok, hogy újra döntős lehetek egyesben” – nyilatkozta az egyéni elődöntő után Babos Tímea a Babostimea.hu-nak.

Eredmények, elődöntő
Páros:
Babos, Hlavácková (magyar, cseh, 1.) – Irina Hromacseva, Ipek Soylu (orosz, török, 4.) 6:2, 6:3

Egyes:
Bondarenko (ukrán)–Zvonarjova (orosz) 7:6 (9-7), 4:1-nél Zvonarjova feladta
Babos (2.)–Szabalenka (fehérorosz) 6:1, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.