Brutális menetek és botrány: megvédte világbajnoki címeit Gennagyij Golovkin

Döntetlennel ért véget a meccse Canelo Álvarezzel. Újra összecsapna a mexikói ökölvívóval.

MN
2017. 09. 17. 7:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kazah középsúlyú ökölvívó klasszis, Gennagyij Golovkin megvédte világbajnoki címét mindhárom szervezetnél (WBC, IBF, WBA), mivel döntetlennel végződött a Las Vegasban rendezett szombati összecsapása a mexikói kiválósággal, Canelo Álvarezzel.

A rendkívül intenzív és látványos, egyes kommentátorok szerint brutális tizenkét menetes meccs után az egyik bíró Golovkint (115:113), a másik Álvarezt (118:110) hozta ki győztesnek, a harmadik pedig ugyanannyi pontot adott mindkettőnek (114:114), így döntetlen lett a vége. A nagy ütőerővel rendelkező Golovkin végig támadta az ellenfelét, hatalmas ütéseket mért rá, de megrendíteni nem tudta.

A pontozás rendkívül kínos lett. A mérkőzés után szinte azonnal a szurkolók és a média is botrányról beszél, hogy miként sikerült Golovin egyértelmű győzelmét döntetlenre hozni.

A mérkőzés

A kazah ökölvívó tizenkilencedszer védte meg a WBA-beli világbajnoki címét, ötödször az elsőbbségét az IBF és harmadszor a WBC világszervezetnél. A 35 éves sportoló a döntetlennel tovább javított páratlan mérlegén, immár 37 győzelmet és 1 döntetlent könyvelhet el vereségek nélkül, ráadásul úgy, hogy majd minden meccsét – 33-at – kiütéssel nyerte. Golovkin mindössze egy győzelem választja el az amerikai középsúlyú Bernard Hopkins rekordjától, aki 1995 és 2005 között 20-szor védte meg világbajnoki címét. A 27 éves mexikóinak a mérlege 49 győzelem, 1 vereség és 2 döntetlen.

A Las Vegas-i gála után Golovkin elismerte, hogy nem vesztette el ugyan a meccset, és nála maradtak a három nagy világszervezet bajnoki övei, nem úgy sikerült minden, ahogyan elképzelte, ezért újabb meccset akar Álvarezszel. A mexikói nem zárkózott ettől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.