Iváncsik Tamás befejezte

Felhagy a profi sporttal a korábbi klasszis jobbszélső, és úgy tűnik, hazaköltözik családjával Norvégiából.

Gabay Balázs
2017. 09. 18. 16:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A norvég Elverummal második bajnoki címét idén begyűjtő Iváncsik Tamás hosszú Facebook-posztban jelentette be, hogy visszavonul a profi sporttól (a teljes poszt itt érhető el). A több mint százszoros magyar válogatott, a Veszprémmel EHF Kupát nyerő jobbszélső ebben kifejti, szívesen segíti a Győr-Moson-Sopron Megyei utánpótláscsapatokat egy szakmai stratégia kidolgozásával, illetve az NB I/B-ben játszó felnőtt csapatot játékával is. Mindez arra utal, hogy hazatér a családjával Norvégiából. Bár itthonról, Dániából és a Bundesligából is volt ajánlata, ő hosszú távon szeretett volna gondolkozni, ezért döntött az aktív kézilabda befejezése mellett.

Ami a válogatottat illeti, a nemzeti mezt sem kívánja többé magára húzni, viszont sérülés esetén számíthat rá Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány. Iváncsikot hosszú idő után az előző kapitány, Javier Sabaté hívta be újra idén, előtte Mocsai Lajos már nem számított rá, amit akkor a játékos nem vett jó néven.

Iváncsik Tamás 1999 óta több mint ötszáz bajnokin lépett pályára a Győrben, a Tatabányában, a Dunaferrben, a Veszprémben és a Balatonfüredben. 2015-ben rövid időre a román Baia Maréhoz igazolt, végül a norvég Elverum volt a végállomás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.