Sok gólt kapott a Veszprém, mégis megnyerte idei első BL-meccsét

Nyolcgólos, 39-31-es Veszprém-siker született a szlovén bajnok otthonában.

MTI
2017. 09. 16. 17:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A BL legutóbbi kiírásában harmadik, az új idénynek új vezetőedzővel, a svéd Ljubomir Vranjessel nekivágó Veszprém jól kezdett, a végig parádézó Lékai Máté góljával megszerezte a vezetést, utána viszont rosszul folytatta. A hazaiak egyenlítettek, majd rendre náluk volt az előny.

A 8. percben 5-3 volt a Celje javára, az első játékrész közepén pedig először már három gól volt a különbség (9-6). Később is általában egy-két találattal előrébb tartott a szlovén gárda, néha pedig hárommal is vezetett, a Veszprém azonban nem hagyta leszakítani magát, s a 25. percben sikerült is utolérnie a házigazdát (14-14). Mi több: Marguc révén a vezetést is visszavette (14-15).

Védekezésbeli hibák, figyelmetlenségek miatt azonban a félidő hajrája rosszul alakult, s a szünetre 18-16-os Celje-előny mellett vonulhattak el a csapatok.

A bajnoki és Magyar Kupa-címvédő veszprémiek a második félidő elején hamar utolérték a szlovénokat (18-18), majd hosszú perceken át döntetlenre álltak a felek, egészen 22-22-ig, amikor 24-22-re elhúzott a magyar együttes, de a Celje egyenlített, hogy aztán huzamos ideig „iksz körüli” legyen az állás.

27-27-et követően változott nagyot a meccs képe: a kapuban parádézó Mikler Rolanddal az élen a Veszprém felettébb hatékony védekezést mutatott be, amellett gyors és termékeny támadások sorát vezette, minek eredményeképpen fokozatosan ellépett a vendéglátóktól.

Az 52. percben már 32-29 volt „ide”, az 54.-ben 34-30, az 57.-ben pedig 37-31, a találkozó vége pedig 8 gólos, 39-31-es Veszprém-siker lett a szlovén bajnok otthonában.

Eredmény, férfi BL, csoportkör, 1. forduló, B csoport:
RK Celje (szlovén) – Telekom Veszprém 31-39 (18-16)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.