A győri kézisek megóvják a rosztovi vesztes BL-meccsüket

Az ETO november 6-án folytatja szereplését a BL-ben, épp a Rosztov-Dont fogadja.

MN
2017. 10. 24. 5:57
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabó Tamás, a klub nemzetközi és kommunikációs igazgatója a Sport TV Harmadik félidő című műsorában hangsúlyozta, a hazaiak brazil kapusa, Mayssa Pessoa az utolsó másodpercekben nem adta vissza a labdát, amikor a bírók elvették a csapatától.

„Az érvényben lévő szabályok szerint aki az utolsó harminc másodpercben megakadályozza a szabaddobás elvégzését, az két perccel bűnhődik, és a vétlen csapat hetest kap. Jól látható, Barbosa visszafelé indul el, Pessoa megkapja a labdát, viszi pár másodpercet, de nem teszi le. Ha leteszi, Althaus tiszta helyzetben van” – idézi a Sport TV honlapja Szabó Tamást.

(A videó a Sport1 felvétele, az Indexen találtuk.)

„Nem azért óvunk, mert emiatt nem nyertünk, csak az elmúlt fél évben azt tapasztaltuk, sokan összemosnak bizonyos eseteket. Ez egy tananyag arra nézve, hogy lehetett, sőt kellett volna mást ítélni” – tette hozzá.

A mérkőzést az a szerb bírópáros vezette (Branka Maric, Zorica Masic), amelyik vezette az FTC-Rail Cargo Hungarianak azt a BL-selejtezőt, amit a budapesti zöld-fehérek megóvtak még 2014-ben, mert szerintük a lipcseiek időn túli gólt lőttek, de az EHF természetesen nem változtatta meg a meccs eredményét.

A csoportot jelen állás szerint jobb gólkülönbségének köszönhetően vezeti a Győr a szintén négypontos orosz együttes és a dán Midtjylland előtt három forduló után, a francia Brest Bretagne pont nélkül áll. A győriek november 6-án folytatják szereplésüket a BL-ben, amikor épp a Rosztov-Dont fogadják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.