Félreirányították a Velence-maraton vezető hatosát

Tipikus versenyrendezői hiba volt, történt már ilyen Magyarországon is. Kérdés, hogyan kezelik.

2017. 10. 24. 7:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Durva szervezői hiba történt a hétvégi Velence-maratonon, az olaszországi versenyen ugyanis 25 kilométernél a felvezető motorosok elirányították az élen nagyjából egyperces előnnyel haladó, hatfős bolyt, amely tagjainak ezek után már nem volt esélyük a végső győzelemre, körülbelül 700 métert kellett kétszer pluszban megtenni.

A végső győztes a második, már el nem irányított csoportban haladó Eyob Gebrehiwet lett 2:12,16-tal, az Eritreából honosított olasz futó lett az első hazai győztes 1995 óta.

A közelmúltban hazánkban volt hasonló versenyszervezői hiba.

A 2017-es Tour de Hongrie kerékpáros-körverseny Velencei-tótól Balatonig tartó szakaszának hajrájában tévesztett pályát két szerb kerekes. Ott a szervezők végül úgy döntöttek, a hiba helyéről elrajtoltatják a teljes mezőnyt a hibázáskor fennálló időkülönbségek megtartásával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.