Hanga Ádám a Barcelona legjobbja lett, mégis újra kikapott a csapata

Egyre nagyobb bizalmat kap, és meg is hálálja. A kosárcsapat viszont zsinórban harmadszorra veszített.

Arday Attila
2017. 10. 25. 7:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hanga Ádám egyre nagyobb formában játszik a Barcelonában, és egyre nagyobb bizalmat is élvez. A magyar kosárlabdázás jelenlegi legnagyobb egyénisége több mint 32 percet tölthetett a pályán az Euroligában, vagyis az európai kosárlabdázás legfontosabb nemzetközi kupasorozatában, ezúttal a katalán együttes legjobbjaként 19 pontot dobott, miközben tízszer leszedte a lepattanót, és adott két gólpasszt. Sőt ezzel Hanga – akit korábban a sorozat legjobb védőjátékosának választottak – a meccs legeredményesebb játékosának bizonyult a vendég Zalgiris Kaunas szerb kosarasával, Vasilije Miciccsel együtt. 

A magyar válogatott csapatkapitánya olyan nagyon mégsem örülhetett a végén, mert csapata otthon 81-75-re kikapott a litván együttestől. Amiatt pedig pláne nem lehet hurráhangulat Katalóniában, hogy a Barcelona sorozatban harmadszor kapott ki: a múlt héten az Euroligában a szerb Crvena zvezda, a spanyol bajnokságban pedig az Estudiantes győzte le.

Hanga Ádámnak a mostani az első szezonja a Barcelonában, nyáron hosszú huzavona után került baszk csapatától a katalánokhoz, követve korábbi edzőjét. A megállapodás nyár végi aláírása után későn, augusztusban csatlakozott a szeptemberi Európa-bajnokságra készülő válogatotthoz, de ott így is kulcsszerepe volt abban, hogy Kolozsvárról a csehek és a románok legyőzésével sikerült a továbbjutás a nyolcaddöntőbe.  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.