Könnyíthetnek a futballklubok adóterhein

Saját csapatának is kedvezne a fideszes képviselő.

MN
2017. 10. 25. 18:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mérsékelné a futballklubok adóterheit a balmazújvárosi NB I-es csapat fideszes vezetője – írta a Hír TV. Tiba István országgyűlési képviselő olyan törvénymódosítót nyújtott be, amely csökkentené a sportvállalkozások iparűzési adóját – az adóalapból kikerülne a belépőjegy-eladás, illetve a reklám- és a szponzori bevétel is.

A kormánypárti politikus megszüntetné a százalékos mértékű ekhófizetési kötelezettséget is, amelyet a kluboknak a sportolók sok esetben milliós bére után kell állniuk. Tiba István a saját csapatát is kedvező helyzetbe hozó javaslatot ráadásul úgy nyújtotta be, hogy ha elfogadja a parlament, akkor az adókönnyítés szeptemberig visszamenőleges hatályú lenne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.