Kulcsjátékos hagyta ott a vízilabdacsapatot

Hosnyánszky Norbert olimpiai bajnok vízilabda-játékos nem játszik többet a válogatottban.

MTI
2017. 10. 24. 19:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosnyánszky Norbert jövőre nem játszik a magyar férfivízilabda-válogatottban. Az olimpiai és világbajnok játékos döntéséről Märcz Tamás szövetségi kapitány számolt be kedden a magyar szövetség honlapján. – Egy héttel ezelőtt Egerben jártam, ahol több játékossal is négyszemközt beszélgettem. Közülük Hosnyánszky Norbert jelezte, hogy a 2018-as évben biztosan nem szeretne játszani a válogatottban – nyilatkozta az edző.

Märcz hozzátette, a 33 éves pólós a következő években szívesen egyeztet a folytatásról, ha a későbbiekben szükség lesz a játékára. Korábban Varga Dénes is bejelentette, hogy jövőre nem szerepel a nemzeti csapatban.

Az idén nyári budapesti világbajnokságon ezüstérmes magyar válogatott szakmai stábjában is történt változás. – Gerendás Györggyel eredetileg is úgy állapodtunk meg, hogy a vb végéig segíti a válogatott szakmai munkáját. Mint korábbi játékosra és volt edzőmre mindig is példaképként néztem fel, most pedig fontos szerepe volt a világbajnoki ezüstéremben, rendkívül hasznos és nem utolsósorban eredményes időszakot töltöttünk együtt – mondta Gerendásról a szövetségi kapitány.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.