Lewis Hamilton újabb lépést tett a vb-cím felé

A Mercedes már bebiztosította a konstruktőri világbajnoki címét.

MN
2017. 10. 22. 20:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mercedes brit pilótája az első helyről kezdhette meg az austini futamot, mellőle legnagyobb riválisa, Sebastian Vettel indulhatott. Az első körök Vettelnek kedveztek, aki remekül rajtolva az élre állt, ám a Mercedes erőfölényét kihasználva Hamilton néhány körrel később visszavette az első pozíciót a versenyben.

Hamilton végig irányítása alatt tartotta a futamot, amelynek második felében már csak arra koncentrált, hogy ne hibázzon, ugyanis Vettel nem tudta őt megközelíteni. Ráadásul a németnek a mezőnyben sokat kellett dolgoznia, hogy maga mögött tudhassa a leintéskor Kimi Räikkönent, Max Verstappent és Valtteri Bottast. Verstappen az utolsó körben szabálytalanul előzte meg a veterán finnt, aki öt másodperces büntetéssel szorult le a dobogóról.

Bottas pontjaival együtt bezsebelte a konstruktőri világbajnoki címet a Mercedes. A második helyért a Ferrari futhat be, de még csatáznia kell a Red Bull-lal a hátralévő mexikói és brazil nagydíjon, valamint Abu-Dzabiban a zárófutamon.

Lewis Hamilton pontelőnye 66-ra nőtt Sebastian Vettel előtt. A hátralévő versenyeken maximálisan begyűjthető pontok száma 75, vagyis Hamilton már Mexikóban világbajnok lehet, ha legalább az ötödik helyen végez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.