Miklós Edit készen áll a visszatérésre

A sportoló célja, hogy a februári, phjongcshangi téli játékokra visszahozza a legjobb formáját.

MTI
2017. 10. 25. 13:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014-es szocsi olimpián lesiklásban hetedik versenyző elmondta, hogy a teszt célja egy olyan testtartás megtalálása volt, amellyel könnyebben lehet nagyobb sebességet elérni. Hasznosnak és fantasztikusnak nevezte a tesztet, úgy fogalmazott, hogy a tapasztalatot mindenképpen fel tudja használni.

A 29 éves Miklós Editnek – aki januárban súlyos térdsérülést szenvedett – a jövőben több hasonló tesztelési lehetősége is lesz a győri járműgyárban.

A szerdai teszten először az óránkénti 50 kilométeres szélsebességet imitálták a sajtó képviselőinek jelenlétében, aztán a 120-at már csak a szakmai stáb jelenlétében tesztelték a maximum óránkénti 160 kilométeres szélsebesség elérésére képes csatornában. A sílécek egy csapágyon mozgó alapra voltak ráerősítve.

Miklós Edit beszélt arról is, hogy lassan készen áll a visszatérésre, nincsenek fájdalmai. Decemberben, a kanadai Lake Louise-ban versenyez majd először – úgy fogalmazott, hogy szívesen kezdi ott a világkupa-szezont –, s a célja az, hogy a februári, phjongcshangi téli játékokra visszahozza a legjobb formáját.

Stefan Abplanalp, Miklós Edit svájci edzője elárulta: a minél jobb eredmény elérése érdekében Svájcban és Norvégiában is – ahol korábban dolgozott – rendszeresen tesztelik a sízők légellenállását szélcsatornákban.

Az Audi Hungaria Zrt. szélcsatornáját 2014-ben helyezték üzembe. A 250 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületben egy 2 négyzetméter átmérőjű kiömlőn keresztül maximum óránként 320 ezer köbméter levegő áramlik, ami 116 olimpiai szabványméretű úszómedencét tudna megtölteni levegővel. A 4 méter átmérőjű színpad 15 fokban forgatható mindkét irányban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.