Továbbjutott a Debrecen az EHF-kupában

Hat góllal győzött a magyar együttes a lengyel Metraco Zaglebie Lubin ellen.

MN
2017. 10. 22. 18:48
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A DVSC-TVP csapata a női kézilabda EHF-kupa-selejtező második fordulójának vasárnapi visszavágóján a lengyel Metraco Zaglebie Lubin ellen elért sikerével, 49-45-ös összesítéssel jutott tovább.

A DVSC már a hatodik percben ledolgozta az idegenbeli első meccsen kialakult, kétgólos hátrányát (4-2) – írja az MTI. A remek hangulatú és iramú találkozó folytatásában jó ideig nem tudtak nagyobb különbséggel vezetni a hazaiak, sőt a 17. percben – a meccs során először – már a Lubin állt jobban (7-8).

A következő fordulatot a rendkívül lelkesen kézilabdázó DVSC eredményes időszaka jelentette (12-9), így Lajtos Nóra védéseire alapozva továbbjutásra állt a szünetben (15-11).

A vendégcsapat kimondottan jól, három góllal kezdte a második felvonást. Megtört a DVSC korábbi lendülete, játékosai egyre többet hibáztak, így a lengyelek ismét egyenlíteni tudtak (18-18).

Sok időt töltött emberhátrányban a házigazda, ezt azonban a Lubin nem tudta kihasználni, a hajrában pedig a Debrecen bizonyult gyorsabbnak és pontosabbnak, így a Váchoz és a Dunaújvároshoz hasonlóan a selejtező harmadik fordulójába jutott, ahol az Érd HC is bekapcsolódik a sorozatba.

A Lubin legeredményesebb játékosa Adrianna Gorna volt öt találattal.

A Debrecen gólszerzői: Punko 6, Grigel, Zamfirescu 5-5, Csáki 4, Palsdottir 3, Hársfalvi, Sirián, Kelemen 1-1.

Vasárnap a Dunaújváros is kiharcolta a továbbjutást, a román CSM Roman ellen a 27-25-ös vereség is belefért (az összesített eredmény 56-51). Továbbjutott szombaton a Váci NKSE a német Buxtehuder SV elleni 29-22-es győzelemmel, az idegenben lőtt több gól számított az 55-55-ös összesített eredmény során.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.