Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Egyik legjobbja nélkül tette le az esküt az olimpiai csapat

Miközben Liu Shaoang Milánóban javíttatja a korcsolyáját, a téli játékokra utazó társai Budapesten tettek fogadalmat.

Radványi Benedek
2018. 01. 22. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megtörténhet bármi, hogyha hagyod” – ezt üzente a február 9-én kezdődő téli olimpiára és a március 9-én rajtoló paralimpiára utazó sportolóknak Kulcsár Krisztián MOB-elnök, kívánva, hogy a rengeteg befektetett munka meghozza a gyümölcsét. A versenyzők hétfőn a budapesti MOM Kulturális Központban tették le az esküt, megfogadva többek között a versenyek alatt gondolkodásukat és tetteiket az olimpiai mozgalom szellemisége fogja áthatni, és büszkén képviselik majd hazájukat.

Ám ahogyan az alpesi sízők (akik esetében még nem dőlt el a pontos névsor) és egyik sífutónk (Szőcs Emőke), úgy a tíz rövid pályás gyorskorcsolyázó közül egyvalaki, az egyéniben és váltóban is Eb-ezüstérmes Liu Shaoang Ádó sem volt ott a színpadon.

– Milánóban van jelenleg, kisebb technikai probléma akadt a korcsolyájával

– „mentette ki” öccsét Liu Shaolin Sándor. – Minden időt arra szán, hogy új korcsolyát tudjon csináltatni. Egy amerikai férfi munkája van benne egyébként, aki pont Milánóban nyaral, így megragadtuk a lehetőséget. Kirepült, de rövidesen jön is vissza – mondta a Magyar Nemzetnek Shaoangról világbajnok bátyja, aki azt is hozzátette: sajnálja, hogy Ádó nem volt mellette ezen az alkalmon, amely szerinte a négy évvel ezelőttinél még szervezettebb volt.

Nagyobb gond tehát nincsen Liu Shaoanggal. Hamarosan egyébként újabb utazás jön, hiszen a rövid pályás gyorskorcsolyázók már január 27-én elrepülnek Koreába. Igaz, az olimpiai falu megnyitásáig Szöulban edzenek.

Az eseményen az X-Faktor-győztes Oláh Gergő énekelt két számot, de Áder János köztársasági elnök is tiszteletét tette.

„A hó és a jég könnyen megtréfálja az embert. Kit így, kit úgy”

– mondta beszéde elején, majd felidézte: a magyar olimpiai érmek átlagéletkora több mint 67 év. Miként az elmúlt hónapokban megannyian, ő is kifejezte bizalmát az iránt, hogy rövid pályás gyorskorcsolyázóink révén idén ismét lesz dobogós helyezésünk.

A téli olimpián induló magyarok

Alpesi sí: Hozmann Szonja, illetve Kékesi Márton vagy Samsal Dalibor vagy Nagy Bence

Gyorskorcsolya: Nagy Konrád

Műkorcsolya: Tóth Ivett

Rövid pályás gyorskorcsolya: Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Keszler Andrea és Kónya Zsófia, illetve Knoch Viktor, Oláh Bence, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor

Sífutás: Szőcs Emőke, Kónya Ádám

A paralimpián a látássérült alpesi síző Balogh Zsolt és a guide-ja, Bocsi Bence, valamint Lőrincz Krisztina, ülő-sífutó és biatlonista indulhat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.