Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Fucsovics ellenfele rosszul lett, mielőtt nagyon kikapott volna

Babosnak egy szettig volt esélye. Serena Williams után újabb nagy név lép vissza az első GS-tornától.

Arday Attila
2018. 01. 08. 8:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felemásan szerepeltek a magyarok az év első Grand Slam-tornáját, az ausztrál teniszbajnokságot felvezető versenyeken, az ötödik kontinensen, kemény pályán. simán győzött egy challenger-verseny első körében, viszont a nyitókörben búcsúzott WTA-tornán. 

Az MTI összeállítása szerint a 75 ezer dollár összdíjazású canberrai viadalon a világranglistán 85. Fucsovics a tunéziai Malek Dzsazirivel találkozott (98.), aki a második szettben, nagyon vert helyzetben, 6:2, 5:1-nél rosszullét miatt feladta a mérkőzést.

„Ez jól ment. Az első pár játékban még meg kellett szoknom a pályát és a labdát, de aztán már el mertem engedni az ütéseket, és éreztem, hogy én vagyok a jobb. Sajnálom, hogy a végén rosszullét fogta el, jobbulást kívánok neki” – mondta Facebook-oldalán a 25 éves teniszező, hozzátéve,

labdaéhsége megvan, egyben érzi a játékát, és „jöhet a következő”.

A hatodik helyen kiemelt Fucsovics a nyolcaddöntőben a kínai Csö Livel (272.) vagy a hazai közönség előtt szereplő, selejtezőből érkező Harry Bourchierrel (533.) találkozik.

Babos Tímea (49.) a 250 ezer dollár összdíjazású hobarti női tornán 1 óra 44 perc alatt 7:6 (7-2), 6:2-re kikapott az ötödik helyen kiemelt ukrán Leszja Curenkótól (42.). A két játékos negyedszer találkozott: 2012-ben Babos 6:2, 6:4-re nyert Cincinnatiben, aztán 2014-ben Vancouverben 6:3, 6:1-re, majd 2016-ban Indian Wellsben 7:5, 6:4-re győzött Curenko. A magyar teniszező legközelebb a jövő hétfőn rajtoló Australian Openen lép pályára.   

A távirati iroda hírei szerint a kétszeres bajnok Viktorija Azarenka nem indul az év első tenisz Grand Slam-tornáján, a jövő hétfőn kezdődő Australian Openen. Craig Tiley versenyigazgató hétfőn jelentette be, hogy a 2012-ben és 2013-ban győztes fehérorosz játékos lemondta a részvételt. Korábban a szervezők úgy kívánták támogatni a világranglista 210. helyére csúszott Azarenkát, hogy szabadkártyát adtak neki a melbourne-i viadalra.

A 28 éves teniszező magánéleti problémák miatt csak hat mérkőzésen lépett pályára tavaly, és Wimbledon óta nem versenyzett.

Azarenkának 2016 decemberében gyermeke született, fél évvel később visszatért a pályára, de közben gyermekelhelyezési vitába került fia apjával.

Egy Los Angeles-i bíró ugyanis úgy döntött, hogy Azarenka fia, Leo nem hagyhatja el Kalifornia területét, ahol a volt világelső is lakhellyel rendelkezik.

Pénteken a címvédő Serena Williams közölte, hogy nem indul az ausztrál nyílt bajnokságon. Az amerikai sztár, aki szeptemberben szült, azzal indokolta visszalépését, hogy még nem érte el azt a szintet, amelyen játszani szeretne.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.