Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Jégkorongban a DVTK-é lett a Magyar Kupa

Az Újpest volt az ellenfél, a miskolci csapat 2015 után másodszor lett MK-győztes.

MTI
2018. 01. 20. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár az MK alapszakaszát a címvédő MAC Budapest nyerte, ám a szerdai elődöntőben az Újpest jobbnak bizonyult nála, így a Ferencvárost kiejtő DVTK – mint előkelőbb kiemelt – lett a finálé pályaválasztója. A csapatokat telt ház, 2100 néző várta.

Az első játékrész derekán a hazaiak Magosi Bálint révén 1 perc 24 másodperc alatt kétszer is eredményesek voltak, majd kihagytak egy emberelőnyt. A felvonás többi részében egyenrangú ellenfélnek bizonyult az UTE.

A folytatásban gyorsan kétszer is létszámfölényhez jutottak a vendégek, ám nem tudtak faragni hátrányukból. A beálló Galanisz Nikandrosz – aki korábban két gólpasszt adott – szintén betalált, így egyre kilátástalanabb helyzetbe került az esélytelenebbnek tartott Újpest.

A záró játékrész eleje sok kiállítást hozott, és ebből is a hazaiak kerültek ki jobban: a 45. percben Anssi Rantanen emberelőnyben nem hibázott.

A hátralévő időben javarészt a büntetőpadokon volt forgalom, az újpesti Hegyi Ádám egymaga 14 percet „szorgoskodott össze”.

A DVTK kedden újabb trófeát nyerhet, ha az első alkalommal kiírt Visegrád-kupában diadalmaskodik a szlovák HK Nitrával szemben. Az első meccsen kétgólos előnyt szerzett a Jegesmedvék együttese.

Magyar Kupa, döntő:

DVTK Jegesmedvék–Újpest 4-0 (2-0, 1-0, 1-0)
Gól: Magosi (11., 12.), Galanisz (34.), Rantanen (45.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.