Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Vranjes szabadságot ad a pályán, Bodó Richárd álma egy világverseny érme

A gólgyáros szerint a szerb után a horvát Eb-n is fantasztikus lehet a hangulat, nekünk. Riport.

Arday Attila
2018. 01. 06. 10:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy órával később Bodó Richárddal, a szegedi balátlövővel erről is beszélgettünk, pontosabban arról, milyen taktikával játszik majd a csapat a horvátországi kontinenstornán jövő szombattól. Amennyi bepillantást kaptunk a zárt ajtók mögé, az alapján nem lesz egyszerű felkészülniük az ellenfeleknek a mieinkből.

– Míg Szegeden pontosan megtervezik minden mozdulatunkat, a válogatottban az alapjátékon túl az irányítókra bízza a szövetségi kapitány a döntéseket, és azt szeretné, hogy ehhez mindenki egyénileg tegye hozzá, amit tud – mondta Ljubomir Vranjessel kapcsolatban Bodó Richárd, aki az együttes egyik legeredményesebb játékosa lehet a tornán. A kapitány elgondolása azért lehet sikeres, mert nagyon kreatív játékmesterekre, Lékai Mátéra és Császár Gáborra támaszkodhat, nem véletlen, hogy az ősszel Vranjes klubcsapatában, a Veszprémben Lékai élete formájába került. A svájci Schaffhausenből érkező Császár elmondásaiból pedig arra lehet következtetni, régen nem élvezte annyira a válogatottságot, mint most.

– Vranjes ugyanolyan kemény védekezést kér tőlünk, mint a klubcsapatokban, ebből

szeretne minél több gyors lerohanást látni, a saját stílusát honosítaná meg itt is.

És ez jó, de össze kell csiszolódnia a védekezésnek is, amelyben a hármas védők, a pálya tengelyében lévők lesznek a főnökök – utalt Bodó Richárd Schuch Timuzsin, Ligetvári Patrik és várható szerepére hátul.

A korábbiakhoz képest kevés felkészülési meccsen formálódhat a nemzeti csapat az Eb-re: szombaton és hétfőn a szerb származású Vranjes hazájában, Svédországban teszteli magát a házigazdák ellen. A kapitány a jelek szerint nagyobb hangsúlyt fektetett a fizikai felkészülésre, a bombasztikus lövéseiről ismert szegedi kézilabdázó elmondása szerint kemény alapozással kezdtek, a konditeremben és a futóedzéseken is befogták őket rendesen.

Az Eb közismerten a sportág legnehezebb világversenye, az olimpiával és a világbajnoksággal szemben itt nincsenek fejlődő országokból érkező csapatok. A varasdi csoportban az olimpiai címvédő Dánia, majd a két éve Eb-ezüstöt nyerő Spanyolország vár ránk, de az utolsó csoportellenfél, Csehország is mindig veszélyes. A négyesből három csapat jut tovább a középdöntőbe.

– Papíron az első két meccsen nem mi vagyunk az esélyesek, de ebből erőt meríthetünk, nincs félnivalónk – mondta Bodó Richárd. – A spanyolok hozzánk hasonlóan vérfrissítésen mentek át, de a fiatal játékosai is a Bajnokok Ligájában szerepelnek, ismerjük őket onnan.

Állítólag nagyon sokan biztatnak majd minket a határ közelében,

akik jártak a keretből a hat évvel ezelőtti, szerbiai Eb-n, elmondták, milyen fantasztikus volt a hangulat. Reálisan kell megfogalmazni a célunkat: jussunk tovább, sérülésmentesen csináljuk végig az Eb-t. Az álmom viszont az, hogy egyszer érmet nyerjünk világversenyen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.