Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az összes orosz induló doppingvizsgálaton esett át a téli olimpia előtt

A NOB szeretne biztosra menni a játékok tisztaságát illetően.

MTI
2018. 02. 03. 17:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pénteken rajtoló téli olimpiai játékok előtt valamennyi Phjongcshangban induló orosz sportoló átesett doppingvizsgálaton – közölte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) orvosi részlegének vezetője.

Richard Budgett azt mondta, hogy tavaly április 1-jétől idén január 31-ig zajlottak az ellenőrzések, és több mint 16 ezer mintavétel történt.

Nemcsak az oroszokat szűrték, hanem kiemelt figyelmet fordítottak az érintett téli sportágak legjobb húsz versenyzőjére, különösképpen azokra, akik „gyanús” eredményeket értek el, vagy már volt korábban doppingesetük.

„Az oroszoknál a teljes csapatot teszteltük” – jelentette ki.

Az Orosz Olimpiai Bizottságot december elején kizárta a játékokról a NOB, az engedélyt kapott 169 orosz sportoló – aki bizonyítottan tisztán készült – csak semleges zászló alatt versenyezhet Phjongcshangban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.