Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Futsal: Dróth Zoltán hazatér

Első számú játékosunk családi okokból hagyja ott kazah világsztár csapatát, a válogatottba is visszatérhet.

2018. 02. 02. 7:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Voltak kérői Olaszországból, Spanyolországból, és a hosszabbítás is képben volt Almatiban, kazah világsztár csapatánál, mégis hazatér Dróth Zoltán, Magyarország első számú futsaljátékosa, a választása pedig a szombathelyi Haladásra esett.

– Márciusban várjuk a második kislányunkat, ez volt a döntő – fogalmazott az M4 sportköztévé stúdiójában péntek reggel Dróth. A futsalos elárulta, lehetőségként felmerült a Győr, de tavasszal a kisalföldieknél az európai final four van a fókuszban, és ő abban nem szerepelhet – ugyanis kazah csapatával már pályára lépett a rangos sorozatban –, ráadásul az ETO már a Magyar Kupában sem érdekelt.

Egy régebbi gólösszeállítás Dróthtól:

Dróth elmondta azt is, amióta két éve kiigazolt, az idő tekintélyes részében egyedül volt, ingerszegény környezetben, ami szintén szerepet játszott abban, hogy hazatért. Az is igaz, nagyon várják vissza, amit jelképez, hogy csak kölcsönbe engedték el Magyarországra.

A futsalos korábban a válogatottságot is lemondta a kazah kaland miatt, ám most ez a dosszié is kinyílt: „meglátjuk”, kommentálta, majd kifejtette, szeretne újra címeres mezt húzni.

A Haladás a 3. helyen áll a magyar bajnokságban, de csak kevéssel lemaradva, így még akár bajnokok is lehetnek a vasiak Dróthtal, akire a város hosszabb távon is számítana, oktatóként, edzőként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.