Metzben veszített a Ferencváros

A Ferencváros két góllal kikapott a francia Metz vendégeként a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

MTI
2018. 02. 04. 21:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kapkodó játékkal és kihagyott helyzetekkel kezdte a mérkőzést mindkét csapat, ezért az első tíz perc során mindössze három gól született (1-2). Az FTC hamarosan három találattal elhúzott, de a Metz alig több mint egy perc alatt egyenlített (6-6). A franciák először a hajrában szerezték meg a vezetést, sőt a magyar csapat időkérése után sorozatban négyszer voltak eredményesek (13-10).

A második felvonás közepén már öt gól volt a különbség, mert a hazaiak hatékonyabban támadtak és magabiztosabban védekeztek (22-17), és a Ferencvárosnak a hajrában sem volt reális esélye az egyenlítésre.

Az FTC hivatalos honlapjának tudósítása szerint a mérkőzés végén kisebb incidens támadt a pályán, mert a franciák egyik gólja felkerült az eredményjelzőre, miközben azt a játékvezetők nem adták meg. A lefújás után nem lehetett tudni a hivatalos végeredményt, az európai szövetség honlapján eleinte 28-25 szerepelt, majd 27-25-re módosították.

A mezőny legeredményesebb játékosa a metzi Ana Gros tíz góllal.

A magyar csapat jövő szombaton a német bajnok Bietigheimet fogadja Dabason a BL középdöntőjében.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.