A Veszprém edzője kicsit szégyellte magát a megdöbbentő vereség után

A BL-nyolcaddöntő első meccsén hét góllal kaptak ki Dániában a Skjerntől.

Radványi Benedek
2018. 03. 26. 6:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő, 32-25-ös verséget szenvedett az idén is a Final Fourba vágyó Veszprém férfikézilabdacsapata a dán Skjern otthonában vasárnap. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének második meccsén, hazai pályán mínusz hétről kellene tehát felállni. A magyar csapat honlapján található nyilatkozatok alapján vázoljuk a veszprémiek hangulatát.

Ljubomir Vranjes így fogalmazott: „Ők jól játszottak, mi pedig rosszul. Néhány játékosunk nem érte el azt a szintet, amelyet megszokhattunk tőlük. Ez szomorú, mivel ez egy nagyon fontos meccs volt, amelyet hét góllal elvesztettünk, és ezt a nagy különbséget nehéz lesz ledolgozni.”

Kijelentette: bár sokan alábecsülik a dán csapatot, ők nem tették. „Mi pontosan tudtuk, milyen jók voltak eddig, és nagyon jól felkészültünk ellenük mentálisan és taktikailag is. De jó meccset csináltak.

Be kell vallanom, hogy egy kicsit szégyellem magam a mai teljesítményünk miatt,

egyáltalán nem vagyok elégedett.”

Elmondta, megpróbálják a legjobbunkat nyújtani a szombati verszprémi meccsen. „Nagyon szeretnék egy másik csapatot látni a részünkről a jövő hétvégén.”

A csapat magyar kapusa, Mikler Roland a visszavágóról azt mondta: „Van egy hetünk, hogy felkészüljünk, és

egy meccsünk, hogy megnyerjük ezt a háborút.”

Szerinte a Skjern játszott úgy, ahogy nekik kellett volna. „Élvezték a játékot. Sok hibát követtünk el támadásban, és ebből sok indításgólt tudtak szerezni. Az egész mérkőzés folyamán 4-5 góllal vezettek.”

A dán csapat edzője, Ole Nörgaard büszkén nyilatkozott: „Legyőztük Európa egyik legjobb csapatát.

Nyilvánvaló, hogy nem az volt a célunk, hogy 7 góllal nyerjünk. 

Abszolút a legmagasabb szintünkön játszottunk, és ezért minden játékosomra büszke vagyok.”

Elismerte, hogy a visszavágó teljesen más feladat lesz, azt mondta, egy teljesen más csapat vár majd rájuk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.