Az AC/DC-s gyakorlat a vb-n is továbbjutást ért

Tóth Ivett rockos műkorcsolya-bemutatója az olimpia után Milánóban is elnyerte a közönség tetszését.

Radványi Benedek
2018. 03. 21. 17:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téli olimpián bemutatott rövid programját adta elő Tóth Ivett szerdán a milánói műkorcsolya vb-n is. Az AC/DC rockzenekar Back in Black és Thunderstruck című számainak felcsendülése és a produkció ezúttal is üdvrivalgást váltott ki a nézőkből. Honfitársunk pedig most is rockerhez illő öltözékben korcsolyázott.

Lépései, forgásai jók voltak, az ugrásaiba azonban több hiba is csúszott, 50,63 pontot kapott, amivel épphogy megszerezte az utolsó továbbjutó helyet, a 24.-et.

Tóth Ivett Kangnungban, a téli ötkarikás játékok helyszínén így nyilatkozott kollégánknak a zeneválasztásról: „A tavalyelőtti szezonban kezdtem el egy új koreográfussal dolgozni (a francia Benoit Richaud-val – a szerk.), aki modernebb személyiség. Tavaly egy Michael Jackson-programom volt, ezt az utat próbáltuk folytatni, vagyis hogy ne megszokott zenéket hozzunk. Az AC/DC az én ötletem volt, de a koreográfusomnak is megtetszett, és segített is ellazulni. Azt gondoltam, hogy ha egy ilyen nagy csarnokban AC/DC szól, akkor az nagyon élvezhető lesz.”

A világbajnokságon a kűrt – amelyben már a Carmen zenéjére korcsolyázik – pénteken rendezik.

A párosok rövid programjában még szerdán lép jégre az összesen második közös versenyén szereplő Kasicina Elizaveta–Magyar Márk duónk.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.