Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Roger Federer nem indul a Roland Garroson, és a világelsőségtől is búcsúzik

A ranglistán a svájci hátránya 100 pont lesz a spanyollal szemben.

MTI
2018. 03. 25. 15:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci teniszező címvédőként és első kiemeltként már az első mérkőzését elveszítette a Miamiban zajló keménypályás tenisztorna szombati játéknapján. A világranglistán 175. helyezett ausztrál Thanasi Kokkinakis búcsúztatta őt három szettben, 2 óra 24 perc alatt. Federer a vereség után bejelentette, hogy az elkövetkezendő hetekben több időt szentel családjának, valamint a pihenésre. A térd- és hátproblémákkal küzdő 36 éves játékos célja, hogy a füvespályás idényre fizikailag ismét rendben legyen.

„Az egész mérkőzésen csak kerestem önmagam” – idézte fel a Kokkinakistól elszenvedett vereséget. Hozzátette: különösen a rövidítésben elbukott harmadik szett során nem ment neki a játék, mint ahogyan a múlt héten, az Indian Wells-i tornán sem. Bár ott mindezek ellenére döntőt játszott.

A világranglistán hétfőn Federer átadja a vezető pozíciót Rafael Nadalnak, aki február végén combsérülése miatt nem indult el az acapulcói tornán, és márciusban nem játszott a két amerikai szupertornán sem. A ranglistán a svájci hátránya 100 pont lesz a spanyollal szemben, viszont Nadalnak a salakpályás idényben sok pontot kellene megvédenie ahhoz, hogy megtartsa helyét, mivel tavaly Monte-Carlóban, Barcelonában, Madridban, valamint Párizsban a Roland Garroson is győzött. Egy éve ebben az időszakban 4680 pontot szerzett, miközben Federer egyet sem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.