Sós Csaba: Itt a vége egy csodálatos pályafutásnak

2018. 03. 27. 15:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar úszóválogatott szövetségi kapitányát nem érte teljesen váratlanul az olimpiai bajnok mellúszó, Gyurta Dániel visszavonulása.

Mint Sós Csaba a Magyar Nemzetnek elmondta, a világbajnokság óta szakmai háttérbeszélgetésekből sejteni lehetett, hogy „közel az idő”.

– Őszintén szólva úgy gondolom, már korábban megtörtént volna a bejelentés, ha nem így jön ki a lépés, hogy az olimpia után Budapesten van az úszó-vb

– fogalmazott. Azt érthetőnek nevezte, hogy egy sportoló egy kudarcosan végződő olimpia után, ilyen helyzetben folytatja, főleg hogy korábban már járt a csúcson. – Az olimpia Gyurta Dániel esetében kisiklás volt, a világbajnokság viszont végállomás – sűrítette véleményét.

Feltételezése szerint azért kellett idáig várni a vb után ezzel a bejelentéssel, mert a vegyesváltóval azért mégiscsak döntőt tudott úszni, aminek a hangulata magával ragadhatta, vívódhatott egy darabig. – De hát „túl sikeres” a privát életében, a legnagyobb örömömre.

Kérdésünkre, hogy most félig üres vagy teli a pohár, azt mondta, egyértelműen az utóbbi. – Gyurta Dániel pályafutása a legnagyobb volt. Kicsit Rózsa Norbertéra hajaz, de még ő sem nyerte meg három vb-n egymás után ugyanazt a számot, és bár volt, hogy Rózsa egy vb-n százon és kétszázon is nyert, Gyurta világcsúccsal lett olimpiai bajnok – méltatta a visszavonuló sportolót Sós Csaba. Szerinte Gyurta

fiatalon megmutatta oroszlánkörmeit, majd egy ötéves hullámvölgyből feljött, ami példaként állítható a fiatalok elé.

– Itt van a vége egy csodálatos pályafutásnak, ami előtt fejet kell hajtani, sok sikert kívánunk neki a magánéletében, amely páratlanul sikeres, ha más sportolókéval összehasonlítom – utalt végül arra, hogy Gyurta Dániel ma már a MOB-ban, a Magyar Úszó Szövetség sportolói bizottságában és másfél esztendeje a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói grémiumában is dolgozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.