Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Veszprémben olyan történt, amilyenre tizenöt éve nem volt példa

Másfél évtized után tudott győzni Veszprémben a szegedi kézilabdacsapat.

MTI
2018. 03. 10. 18:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol–Pick Szeged 32-31-re győzött a Telekom Veszprém otthonában a férfikézilabda NB I. szombati rangadóján.

A szegediek legutóbb 15 éve, 2003 februárjában nyertek a rendes játékidőben nagy riválisuk otthonában, akkor a bajnoki alapszakaszban 28-25-re bizonyultak jobbnak. A 2007-es bajnoki döntő első meccsét hétméteresekkel nyerték meg idegenben 31-30-ra, de azóta, vagyis több mint tíz éve nem volt sikerélményük Veszprémben.

Telekom Veszprém – Mol–Pick Szeged 31-32 (17-15)
A legeredményesebb játékosok: Lékai 6, Ugalde, Ilic 5-5, Nagy L. 4, illetve Bodó 10, Bánhidi 5, Sigurmannsson 4

A hazaiak közül William Accambray és Dejan Manaszkov mellett négy magyar válogatott játékos, Schuch Timuzsin, Győri Mátyás, Ancsin Gábor és Jamali Iman hiányzott a keretből. A vendégeknél Matej Gaber, Pedro Rodríguez és Szergej Gorbok nem játszhatott.

Minden csapatrészében jobban kezdte a rangadót a Szeged, amely három perc után már három góllal vezetett. A Veszprém előbb felzárkózott, de mivel támadásban és védekezésben is több pontatlanságot követett el, Ljubomir Vranjes már a 14. percben időt kért (5-9).

A vendégek kapusa, José Manuel Sierra remekül védett, és amikor a címvédőnél Mirko Alilovic – aki nyáron éppen Szegedre igazol – is kezdett kimagasló teljesítményt nyújtani, csapata egy 3-0-s sorozattal gyorsan egyenlített (12-12).

A szegediek sokat hibáztak támadásban, hét percig nem tudtak gólt dobni, így a 24. percben először vezetett az ellenfelük, és a szünetben már kettő volt a különbség (17-15).

A második felvonást is jól kezdték a vendégek, de 18-18 után ismét a Veszprém támadott és védekezett hatékonyabban (23-20). Alilovic mellett a csereként beálló Mikler Roland, a túloldalon pedig Marin Sego is remekelt a kapuban, majd a kiválóan küzdő Szeged 25 perc elteltével visszaszerezte a vezetést (24-25) a gyors ellenakcióinak köszönhetően.

Vranjes időkérése újra fordulatot jelentett, támadásban Cristian Ugalde és Momir Ilic is nagyszerűen teljesített, a csongrádiak pedig Bodó Richárd ellenállhatatlan bombáival tartották magukat.

Két perccel a vége előtt ismét döntetlen volt az állás (30-30), betalált, Dragan Gajic válaszolt rá, Bodó Richárd tizedik alkalommal volt eredményes, majd Thiagus Petrus labdát szerzett, és bár fejbe dobta Miklert, a Veszprém már nem tudott válaszolni (31-32), így először veszített pontokat a mostani bajnoki évadban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.