Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Bayern, ManCity: épp itt az ideje bajnoknak lenni

A Guardiola-csapat az ősi ellenfél ellen ünnepelhet, a bajorok Augsburgban.

Gabay Balázs
2018. 04. 07. 8:35
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amikor 2013-ban Bajnokok Ligáját nyertünk, mindenki ünnepelni akart, de nem engedtem. Most sem fogom. Az öltözőben megihatunk egy pohár pezsgőt, és azzal annyi. Vasárnap délelőtt tízkor edzést tartok – ecsetelte a Bayern München esetleges bajnoki címének megünneplését a Kicker sportlapnak Jupp Heynckes, a csapat trénere.

A német edző öt évvel ezelőtt már április első hétvégéjén felemelhette a hazai pontvadászat megnyeréséért járó salátástálat játékosaival, szombaton pedig ugyanerre készül. Akkor Wolfsburg volt az emelés helyszíne, a klub huszonnyolcadik bajnoki címét Augsburgban gyűjtheti be a bajor sztárcsapat. A nagy sorozat egyébként épp 2013-ban, Heynckesszel kezdődött, azóta kizárólag a Bayern ült a csúcson Németországban. A múlt hét végén a 17 pontos lemaradással második Schalke Freiburg elleni sikere elodázta, hogy Lewandowski, Robben és társaik elszabaduljanak az öltözőben, Augsburgban nem várnának tovább a fiesztával (tévé: Eurosport 2, 15.30).

Angliában Manchester lehet a buli helyszíne, annak is az égszínkék fele. Ez minden szurkoló álma: a City hazai pályán, az Etihad Stadionban az ősi ellenfél United ellen zárná rövidre a bajnoki versenyfutást hat fordulóval a szezon vége előtt. Ahogy a csapat kapitánya, Vincent Kompany fogalmazott, ilyenre egyszer van lehetősége az embernek az életében. A drukkerek emlékeiben élénken él még, milyen horrorisztikus izgalmak közepette sikerült elnyerni a 2012-es bajnoki serleget. A Roberto Mancini edzette City a 91. percben még vereségre állt a Queens Park Rangers ellen, miközben a Manchester United győzött Sunderlandben. A Sergio Agüero vezette kékek azonban fordítottak, a nézők pedig elözönlötték a gyepet.

A Guardiola-féle gárda nem akarja újfent a szívbajt hozni a fanatikusokra, már most behúzná a bajnoki címet, hogy a készülhessen a Liverpool elleni Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágójára, ahol háromgólos hátrányt kell ledolgoznia. Emiatt Kompanyt például szinte biztosan nem nevezi a United ellen Pep Guardiola, de elképzelhető, hogy akár Leroy Sanét, David Silvát vagy Kevin De Bruyne-t is a kispadon hagyja, s csak szükség esetén veti be. Az összecsapás szombaton 18.30-kor kezdődik (tévé: Spíler1).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.