Hatgólos győri siker, egy lépés a final four

Görbiczék tizenegyedik alkalommal nyertek a montenegróiak ellen.

MTI
2018. 04. 07. 19:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, megkapja az esélyt a címvédésre a női kézilabda Bajnokok Ligájában a Győri Audi ETO KC. Ambros Martín csapata ugyanis a negyeddöntő első mérkőzésén 26-20-ra győzött a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában, így Görbiczék tényleg egy lépésre vannak attól, hogy bejussanak a BL final fourba, amelyet május 12-én és 13-án rendeznek a budapesti Papp László-sportarénában. A két együttes a 18. alkalommal találkozott egymással a nemzetközi porondon, a győriek három vereség és négy döntetlen mellett immár tizenegyedszer győztek.

A győriek egyébként önmagukhoz képest tartalékosan álltak fel, hiszen játékosaik közül Tomori Zsuzsanna, valamint a norvég Nora Mörk és Stine Oftedal, illetve a holland Cornelia Nycke Groot hiányzott sérülés miatt. Az első és a második vendéggólt a spanyol Mireya González Alvarez szerezte, aki élete első BL-meccsét játszotta. Mivel Kiss Éva remekül védett, a hazaiak csak hat és fél perc után tudtak betalálni (1-4). Mivel ezután a győriek nyolc percig nem voltak eredményesek, a Buducnost átvette a vezetést (5-4). Erre Görbicz Anita irányításával 7-0-s szériával válaszolt az ETO, amely több mint tíz percig nem kapott gólt. A játék képe a hajrában sem változott, a montenegróiak 4-1-es sorozatával ért véget a félidő, a szünetben a címvédő 12-9-re vezetett.

Amikor a második felvonás elején Bódi Bernadett húsz másodperc alatt kétszer is betalált, a hazaiak edzője, Dragan Adzic időt kért, mert újra öt góllal vezettek a vendégek (11-16), akik egy újabb 8-3-as periódust produkáltak. Eduarda Amorim a hajrában is rendkívül ambiciózusan és eredményesen támadott, a Kiss Éva helyére beálló Kari Aalvik Grimsbö jól védett, így a győriek már az első, idegenbeli találkozón hatalmas lépést tettek a négyes döntőbe jutás felé.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések, eredmények

Buducnost Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO KC 20-26 (9-12)

FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don (orosz) 29-31 (15-16)

Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón) 23-24 (16-13)

CSM Bucuresti (román)–Metz HB (francia) 34-21 (19-13)

A visszavágókat a jövő hétvégén játsszák.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.