Élő közvetítés
Olaszország
ÉLŐ
Albánia

Már az elődöntőben Babos Tímea

Pénteken legyőzte az olimpiai címvédő Mónica Puigot.

MTI
2018. 04. 07. 6:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A negyedik helyen kiemelt legyőzte az olimpiai címvédő Mónica Puigot a 250 ezer dollár (63,4 millió forint) összdíjazású keménypályás mexikói női tenisztorna pénteki negyeddöntőjében.

A világranglista 44. helyén álló magyar teniszező honlapjának beszámolója szerint a 66 percig tartó mérkőzés során háromszor nyerte el az ötödikként rangsorolt, a világranglista 68. helyén álló Puerto Ricó-i ellenfele adogatójátékát, és 2012 után jutott ismét a négy közé Monterreyben.

A két játékos másodszor találkozott egymással, 2011-ben az egyesült államokbeli Kansas Cityben Puig nyert 6:2, 6:4-re.

„Nagyon büszke és boldog vagyok, hogy sikerült legyőznöm a riói olimpia bajnokát. Mónica Puig nagyszerű játékos, ezt már sokszor bizonyította. Örülök hogy jól ment a játék” – nyilatkozta Babos Tímea. Hozzátette, az adogatásai nagyszerűen működtek, ezt bizonyítja, hogy egyszer sem kellett bréklabdát hárítania. A fontos pontoknál jó megoldásokat választott.

„Monterreyhez remek emlékek fűznek, az idei verseny szintén szépen alakul. A következő mérkőzésen is kiváló ellenfelem lesz” – jelentette ki.

A magyar teniszező a közép-európai idő szerint szombaton 21 órakor kezdődő elődöntőben a hetedik helyen kiemelt Sachia Vickeryvel mérkőzik. Az amerikai játékos a 91. helyen áll a világranglistán. Babos eddig mindkét találkozójukat megnyerte: 2012-ben New Havenben 2:6, 6:4, 6:4-re, 2015-ben Monterreyben 6:3, 6:1-re.

Eredmények (a torna honlapjáról):

negyeddöntő:

Babos (4.) – Puig (5.) 6:4, 6:2
Muguruza (spanyol, 1.) – Tomljanovic (ausztrál, 8.) 6:3, 6:0
Bogdan (román, 6.) – Collins (amerikai) 6:2, 6:4
Vickery (amerikai, 7.) – Rybáriková (szlovák, 2.) 6:0, 6:3

Az elődöntő párosítása: Babos–Vickery és Muguruza–Bogdan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.