Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Megalázó vereség az olaszoktól Rijekában

Az ellenfél honosított játékosokkal kiegészítve ütötte ki a mieinket a vízilabda-Európa-kupa szuperdöntőjében.

Gabay Balázs
2018. 04. 06. 15:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A francia születésű Michaël Bodegasszal, a spanyol gyökerű Guillermo Molina Ríosszal és az eredetileg argentin, majd spanyollá, végül olasszá váló Gonzalo Echeniquével vette fel a küzdelmet a napsütéses rijekai Kantrida uszodában az olasz válogatott a magyarral. A mieink az Európa-kupa szuperdöntőjének első, csütörtöki napján 9-9-es döntetlent értek el a görögökkel, míg a taljánok nagy verést kaptak a spanyoloktól (4-11).

A görögök elleni kezdés is szörnyű volt (3-6), az olaszokkal szemben ezt is alulmúltuk, két negyed alatt csak tudott betalálni, miközben Nagy Viktor hátul alig győzte kipiszkálni a hálóból a labdát (1-5).

Sajnos a kiegészítő emberek látványosan nem tudták helyettesíteni a sérülés miatt hiányzó Erdélyi Balázst és a válogatottságot időlegesen lemondó átlövőket, Varga Dénest és Hosnyánszky Norbertet. Zalánkin kívül mindössze a center Bedő és Manhercz Krisztián, valamint Jansik Szilárd talált be. Odaát az összes fenti honosított lőtt gólt, Bodegas tarthatatlan volt, megalázó, 5-10-s vereséget szenvedtünk, s búcsút vehetünk döntős álmainktól.

Szombat este a spanyolokkal játsszuk utolsó csoportmeccsünket.  

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.