időjárás 21°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Michelisz: első sorból az utolsóba

MN
2018.04.07. 14:25

Motort kellett cserélni a magyar pilóta autójában, így az utolsó helyről rajtolhat Marrákesben.

Noha sokáig úgy tűnt, hogy a túraautózás legújabb sorozata, a WTCR marrákesi futama nem éppen Michelisz Norbertről szól majd, a Hyundaijal versenyző magyar klasszis végül a sorozatos technikai hibák ellenére is a második legjobb idővel zárta az időmérőt, így ekkor úgy nézett ki, hogy a svéd Thed Björk mellől – aki a sorozat történelmi, első pole pozícióját szerezte meg –, az első sorból várhatja az első futam rajtját.

Michelisz alatt a második szabadedzésen is megállt az autója, míg az időmérőn – ahol sokáig az élen állt – kigyulladt, ami miatt piros zászlóval meg is szakították a kvalifikációt. A folytatásban aztán a svéd Thed Björk tudta csak a magyar pilóta idejét felülmúlni. Aztán jött a rossz hír, miszerint motort kellett cserélni Michelisz autójában, így a magyar pilóta az utolsó rajtpozícióból vághat neki az esti futamnak, míg Björk mellől Gabriele Tarquini, a harmadik rajthelyről a tavalyi TCR-bajnok, Jean-Karl Vernay indulhat.

A sorozatban szintén részt vevő Zengő Motorsport két versenyzője a mezőny hátuljáról vág neki az este hatkor kezdődő versenynek: Szabó Zsolt a 22., míg Nagy Norbert a 23. rajthelyet szerezte meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.