Michelisz: első sorból az utolsóba

Motort kellett cserélni a magyar pilóta autójában, így az utolsó helyről rajtolhat Marrákesben.

MN
2018. 04. 07. 14:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Noha sokáig úgy tűnt, hogy a túraautózás legújabb sorozata, a WTCR marrákesi futama nem éppen Michelisz Norbertről szól majd, a Hyundaijal versenyző magyar klasszis végül a sorozatos technikai hibák ellenére is a második legjobb idővel zárta az időmérőt, így ekkor úgy nézett ki, hogy a svéd Thed Björk mellől – aki a sorozat történelmi, első pole pozícióját szerezte meg –, az első sorból várhatja az első futam rajtját.

Michelisz alatt a második szabadedzésen is megállt az autója, míg az időmérőn – ahol sokáig az élen állt – kigyulladt, ami miatt piros zászlóval meg is szakították a kvalifikációt. A folytatásban aztán a svéd Thed Björk tudta csak a magyar pilóta idejét felülmúlni. Aztán jött a rossz hír, miszerint motort kellett cserélni Michelisz autójában, így a magyar pilóta az utolsó rajtpozícióból vághat neki az esti futamnak, míg Björk mellől Gabriele Tarquini, a harmadik rajthelyről a tavalyi TCR-bajnok, Jean-Karl Vernay indulhat.

A sorozatban szintén részt vevő Zengő Motorsport két versenyzője a mezőny hátuljáról vág neki az este hatkor kezdődő versenynek: Szabó Zsolt a 22., míg Nagy Norbert a 23. rajthelyet szerezte meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.