időjárás 21°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Teljes káosz, Michelisz kiesett

MN
2018.04.07. 18:17

Kigyulladt az autója, motort kellett cserélni benne, majd leszakadt a bal első kereke a versenyen.

A túraautó-világkupa (WTCR) marrákesi idénynyitóján elképesztő futamnak lehetett tanúja a nézősereg, hiszen volt minden, mi szem-száj ingere. Sajnos azonban a pechsorozatoknak éppen Michelisz Norbert volt a főszereplőjük, akinek az időmérőn kigyulladt az autója, emiatt motort kellett a Hyundaiban cserélni – vissza is sorolták az első sorból a magyar klasszist az utolsó rajthelyre –, majd amikor a futamon már-már a pontszerzésben is reménykedni kezdtünk volna, egyszerűen kiesett a bal első kereke, így a verseny feladására kényszerült.

A megméretés egyébként nem volt híján érdekes jeleneteknek és baleseteknek, hiszen a szűk pályán a rajt után tömegbaleset történt, ezért beküldték a szervezők a biztonsági autót, majd a rengeteg törmelék miatt piros zászlóval megszakították a viadalt. Az újraindítást követően – amikor Michelisz kerékvesztése miatt újra jött, majd kiállt a safety car – Gabriele Tarquini állt az élre, őt a célig szorosan elkísérte az élről rajtoló Thed Björk, míg a harmadik helyen végül Robert Huff ért célba. A magyaroknak annyi örömük lehetett mindössze, hogy a Zengő Motorsport versenyzői végül mindenből kimaradva befutottak: Nagy Norbert a 16., míg Szabó Zsolt a 17. helyen ért célba.

A WTCR három hét múlva folytatódik a Hungaroringen a magyarországi versenyhétvégével, reméljük, magyar sikerekkel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.