Vettel nyerte az időmérőt Bahreinben

Ferraris első sor az idei második F–1-es vb-futamon.

MN
2018. 04. 07. 16:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy azt a szabadedzések alapján sejteni lehetett, a Bahreini Nagydíj sokkal inkább szól majd a Ferrariról, mint a nagy rivális Mercedesről vagy a Red Bullról. Az időmérő előtt a finn Kimi Räikkönenre fogadtak volna a legtöbben, miután a 2007-es világbajnok nyerte az összes edzést addig, ám az időmérőn akadt egy jobb nála: a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel, a Ferrari német pilótája, így ő indulhat az élről a vasárnapi futamon. A 30 éves Vettelnek ez volt pályafutása 51. pole pozíciója, és mivel mellőle csapattársa, Räikkönen vághat majd neki a versenynek, így a Ferrari kibérelte az első sort, és nagy esélyekkel várhatja a vasárnapi viadalt. Ne feledjük, Vettel nyerte az idénynyitó ausztrál futamot, míg Räikkönen szintén felállhatott a dobogóra.

A nagy riválisok közül a Mercedes egyik szeme nevet – a szintén finn Valtteri Bottas lett a harmadik –, míg a másik sír, miután a világbajnoki címvédő hiába lett a negyedik, a váltócseréje miatt öt hellyel hátrébb sorolták, s így csak a kilencedik helyről kezdheti a versenyt. Hasonlóan járt a Red Bull: Daniel Ricciardo a második sorból rajtolhat, míg csapattársa, kicsúszott, és csak a 8. sorból vághat neki az 57 körös vasárnapi versenynek. A Bahreini Nagydíj időmérőjének kellemes meglepetését a francia Pierre Gasly okozta, aki a Toro Rosso Hondával hatodikként zárt, de Hamilton büntetése és hátrébb sorolása miatt az ötödik kockából rajtolhat majd.

 

A teljes rajtsorrend

1. sor: Sebastian Vettel (német, Ferrari) és Kimi Räikkönen (finn, Ferrari)

2. sor: Valtteri Bottas (finn, Mercedes) és Daniel Ricciardo (ausztrál, Red Bull)

3. sor: Pierre Gasly (francia, Toro Rosso) és Kevin Magnussen (dán, Haas)

4. sor: Nico Hülkenberg (német, Renault) és Esteban Ocon (francia, Force India)

5. sor: Lewis Hamilton (brit, Mercedes) és Carlos Sainz Jr. (spanyol, Renault)

6. sor: Brendon Hartley (új-zélandi, Toro Rosso) és Sergio Pérez (mexikói, Force India)

7. sor: Fernando Alonso (spanyol, McLaren) és Stoffel Vandoorne (belga, McLaren)

8. sor: Max Verstappen (holland, Red Bull) és Romain Grosjean (francia, Haas)

9. sor: Marcus Ericsson (svéd, Sauber) és Szergej Szirotkin (orosz, Williams)

10. sor: Charles Leclerc (monacói, Sauber) és Lance Stroll (kanadai, Williams)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.