Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Hét magyarral indul az öttusázók világkupaidénye

Hét magyar részvételével kezdődik meg a héten az öttusázók világkupa-sorozata Kairóban.

Forrás: MTI2019. 02. 25. 21:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Harangozó Bence, Málits István és Szabó Illés, valamint Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara és Réti Kamilla alkotta csapat kedden utazik el Egyiptomba, ahol szerdán és csütörtökön a selejtezőket rendezik, majd a női és férfi döntőre és a vegyes váltóra kerül sor péntektől vasárnapig.

Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya az MTI érdeklődésére elmondta, hogy a tervek szerint is indult volna, de kisebb sérülése miatt végül kihagyja az első vk-t.

„Március végén elutazik majd a lengyelek nyílt válogatójára, hogy ne verseny nélkül szerepeljen a világkupaidény hazai állomásán” – utalt a május eleji, székesfehérvári vk-fordulóra.

A második vk-n, április közepén, Szófiában Kasza Róbert, Regős Gergely, Bereczki Richárd, Demeter Bence indul majd, a hazai vk-n pedig rajtuk kívül még négy versenyző.

A Kairóba utazó női csapat erősségére utalva Kállai Ákos szövetségi kapitány emlékeztetett arra, hogy a tavalyi világbajnokságon is ez a négy versenyző vett részt.

„Ebből azonban nem kell messzemenő következtetést levonni, csak arról van szó, hogy az idei év már az olimpiai kvótaszerzésről is szól, így célszerű jó időben elkezdeni a versenyeket, hogy ha valamin állítani kell, legyen rá idő, kapjunk visszajelzést” – mondta az MTI-nek a szakvezető.

Azt is megemlítette, hogy míg korábban fontosnak tartotta a jó vk-szereplést, ezt mostanra már „elengedte”, mert időközben Alekszejev Tamara is „elég érett” lett, „felnőtt a feladatához”, így az év kiemelkedő versenyeire lehet koncentrálni. A Kovács, Földházi, Alekszejev trió az elmúlt három évben megnyerte a világbajnokságot, tavaly pedig az Eb-n is győzött. Kállai mostantól Réti Kamillától várja azt, hogy stabilan döntőbe jusson.

A nőknél Barta Luca, Guzi Blanka és Ormándi Rebeka utazik majd Szófiába, a székesfehérvári versenyen pedig szintén 12 hazai öttusázó indulhat.

A női válogatott kapitánya a február első felében lezajlott riói edzőtáborozás tapasztalatait úgy foglalta össze, hogy jó volt a társaság és a hangulat, a tervezett munkát pedig elvégezték.

A vk-idény negyedik versenyét három héttel a hazai után a csehországi Kladnóban rendezik, a sorozat döntőjére pedig június végén, Tokióban kerül sor. Azon osztják majd az első olimpiai kvótát a két győztesnek.

Az olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokságot a délnyugat-angliai Bath-ban bonyolítják le augusztus elején, a világbajnokságot pedig Budapesten rendezik szeptember 3. és 9. között.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.