Tizenhat magyar arany a Fitnesz Európa-bajnokságon

Tizenhat arany-, tizenhét ezüst- és 13 bronzérmet nyertek a magyarok a WBPF nevű szervezet Budapesten, a MOM Sportban megrendezett 10. fitnesz és testépítő Európa-bajnokságán.

Forrás: MTI2019. 05. 28. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetségtől kapott információ szerint a 15 ország részvételével lezajlott kontinensviadalon 56 magyar indult, és a házigazda a csapatversenyt is megnyerte, megelőzve – az 53 sportolóval érkezett – Ukrajnát.

Négy hazai sportoló két-két aranyérmet is begyűjtött: Neufeld Viktória junior és senior fitness, Tézsla Ágnes a senior és lady athletic physique kategóriában is győzni tudott, Oczella Eszter a 170 centi felettiek model physique kategóriájában megnyert elsősége mellett a női modell abszolút bajnoka is lett, míg Szénási Tímea a lady sport physique 30-40 éves és a sport physique 165 centi alatti kategóriában nyert.

A WBPF szervezetet 2009-ben alapították, a világszövetségnek jelenleg 143 tagországa van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.