Zakor Sándor veszi át az MTK labdarúgóklub kizárólagos irányítását

A két év óta vezérigazgatóként tevékenykedő Zakor Sándor lesz júniustól az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. kizárólagos tulajdonosa és vezetője.

Forrás: MTI2019. 05. 29. 20:52
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az élvonalból idén kiesett klub honlapjának szerdai beszámolója felidézi, hogy Zakor Sándort 2017 márciusában választották meg vezérigazgatónak, de a sportegyesület elnökségének már régebb óta tagja.

„Strukturálisan teljesen átalakítjuk a futballklub irányítását. Jelentős változás áll be a háttérben, hiszen társtulajdonosból kizárólagos tulajdonossá léptem elő, én és a cégeim veszik át az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. teljeskörű irányítását, minden felelősség az enyém lesz, természetesen az ezzel járó kiadásokkal együtt” – nyilatkozta Zakor, aki hozzátette, a futballklub, valamint az MTK sportegyesület korrekt partneri viszonyban, de egymástól teljesen elválasztva működik a továbbiakban.

Zakor Sándor a kiesés kapcsán kijelentette, leginkább abban hibáztak, hogy nem léptek időben, későn váltottak vezetőedzőt, és amikor megtették, nem a megfelelő döntést hozták Lucsánszky Tamás kinevezésével.

„Ő egy remek ember és egy felkészült edző, aki gyorsan és helyesen tárta fel a meglévő problémákat, viszont nem tudta megállítani azokat a folyamatokat, melyek már jóval korábban elindultak” – vélekedett.

Lucsánszky március közepén vette át az MTK irányítását Feczkó Tamástól, irányításával a csapat kilenc mérkőzésen nyolc vereséget szenvedett, és mindössze három pontot szerzett, ezért az utolsó előtti, 11. helyen zárt. A kék-fehérek négy ponttal maradtak le a bennmaradó Kisvárdától és Diósgyőrtől.

Az új kizárólagos tulajdonos közölte, hogy az új vezetőedzővel az elvi megállapodás már megszületett, a bejelentésre pénteken kerül sor, a játékoskeretben pedig jelentős változásra van szükség.

„Fiatal csapatunk lesz, benne van, hogy a mezőny legfiatalabb átlagéletkorú együttese lesz a miénk, de a feljutásról egy pillanatra sem mondunk le, ennek érdekében igazolni is fogunk még. Szeretnénk gyors, agresszív és látványosabb futballt bemutató MTK-t, amelyik egyben eredményes is” – nyilatkozta Zakor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.