Németh Krisztián: „Storckra nem haragszom, de sajnálom...”

Romantikus történetnek indult; idén februárban a 37-szeres magyar válogatott labdarúgó, Németh Krisztián a menyasszonya szülővárosába, Dunaszerdahelyre szerződött. Majd felpörögtek az események, beütött a koronavírus, jött egy sajnálatos sérülés, és kedden a DAC bejelentette, hogy nem érvényesíti a 31 éves csatár szerződésében az egyéves hosszabbításra vonatkozó opciót. A győri születésű támadó még érez magában erőt a folytatásra, a DAC edzőjére, a korábbi magyar kapitányra, Bernd Storckra nem haragszik, de sajnálja, hogy nem kapta meg a lehetőséget a bizonyításra.

Szilágyi
2020. 08. 05. 7:30
Németh Krisztián eddig 37-szer szerepelt a magyar válogatottban
Budapest, 2016. november 15. Németh Krisztián kapura lõ a Magyarország – Svédország barátságos labdarúgó-mérkõzésen a fõvárosi Groupama Arénában 2016. november 15-én. Közvetlenül a mérkõzés elõtt elbúcsúztatták a magyar labdarúgó-válogatottól Király Gábort, Juhász Rolandot, Hajnal Tamást és Vanczák Vilmost, akik közül Király Gábor és Juhász Roland kezdõként lépett pályára. MTI Fotó: Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Februártól július végéig tartott a dunaszerdahelyi szakasz a karrierjében. Miért csak eddig?

– Összetett kérdés. Hadd kezdjem azzal, hogy én magam is hosszabb időre terveztem a DAC-nál. Talán nem is kell magyaráznom, hogy érzelmileg milyen sokat jelentett nekem, hogy a menyasszonyom szülővárosába szerződtem. Sajnos ez lett a vége.

– Kansasből jelentős meccshiánnyal tért vissza Európába, ennek lehetett köze a későbbi fejleményekhez?

– Nem hiszem, habár igaz, hogy az Egyesült Államokban már két-három hónapja nem játszottam tétmérkőzést, amikor aláírtam a szerződésemet Dunaszerdahelyen. Kellett egy kis idő, amíg utolértem magam. Végül egy kupa-, majd egy bajnoki mérkőzésen viseltem a csapat mezét. A Nagyszombat elleni találkozó emlékezetesre sikeredett, soha nem felejtem el a közönség szeretetét, amit akkor éreztem, amikor csereként pályára léptem. Mire igazán elkaphattam volna a fonalat, már tombolt a koronavírus-járvány, félbeszakították a szlovák bajnokságot. A karanténidőszak után újrakezdtük az edzéseket, amikor megtörtént a baj: eltörött a köbcsont a lábfejemben. Időközben edzőt cserélt a csapat…

Kinevezték Bernd Storckot. Emlékszem, mennyire lelkendezett, őszintén hitt abban, hogy a korábbi magyar szövetségi kapitány új lendületet adhat a DAC-nak.

– Pontosan így volt. Bernd Storckkal együtt éltük át a 2016-os Európa-bajnoki szereplést, meghatározó élmények kötnek minket össze, mindamellett szakmailag is felkészült edzőnek tartom őt. Storck sajnálta azt, ami velem történt, mielőbbi gyógyulást kívánt, mint mondta, alapemberként számolt volna velem. Sajnos később egyre ritkábban beszéltünk, ennek nem is tulajdonítottam nagy jelentőséget, bár utólag hajlamos vagyok mást gondolni.

– Ő közölte, hogy nem él a DAC az egyéves szerződéshosszabbítással vagy másra bízta a feladatot?

– A belga sportigazgató, Jan van Daele mondta el a klub döntését.

– Haragszik Storckra?

– Nem, ő volt döntés helyzetben, és ő ezt így látta helyénvalónak. Nincs más választásom, tudomásul veszem a döntését. Bár sajnálom, hogy nem kaptam meg tőle a lehetőséget. A rehabilitáció kilencedik hetében járok, a műtét után hat hétig csizma került a lábamra, most az izmokat kell megerősíteni, aktiválni, hogy újra a régi legyek. Én örülnék a legjobban, ha két hét múlva már labdás edzéseket végezhetnék.

– Bekéredzkedik a nevelőklubjába, az MTK-hoz? Biztosan kapna edzéslehetőséget.

– Ez még a jövő zenéje, ráérek ezzel akkor foglalkozni, amikor minden a helyére került, és egészségesnek érzem magam. Az elmúlt időszakban korábbi kollégája, Kemény Kristóf segítségével végeztem labdás edzéseket, de ő már foglalt, a Honvéd stábjának a tagja.

– Ha már szóba került az MTK: el tudná képzelni, hogy visszatérjen az NB I-be? Jó barátja, Juhász Roland és Huszti Szabolcs is itthon töltötte a pályán az utolsó aktív éveit. Korhut Mihály Debrecenbe szerződött, felvetődött, hogy a válogatott csapatkapitánya, haza igazol. Vonzó az NB I?

– Ha van olyan klub, ahol bíznak bennem, akkor természetesen elgondolkodom a lehetőségen.

– S ha az MTK hívná?

– Ne tervezzünk ennyire előre, majd kiderül. Előbb legyek teljesen egészséges, most az a legfontosabb.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.