„Tizenegyes, kiállítás, VAR és Real Madrid – így együtt ez túl sok”

Mindhárom nagy csapat nyert a hétvégén a spanyol labdarúgó-bajnokságban. Az Atlético Madrid és a Barcelona bemutatkozásként ráadásul gálázott. A Real Madrid kínlódott a Betis vendégeként, s csak mázlival hozta el a három pontot Sevillából. Manuel Pellegrini, a zöld-fehérek mestere nehezen emésztette meg a 3-2-es vereséget, szállóigének is beillő tömörséggel értékelt: tizenegyes, kiállítás, VAR és Real Madrid – így együtt ez túl sok. S még azt sem mondhatjuk, hogy nincs igaza. Ennek ellenére súlyos büntetésre számíthat.

N. M.
2020. 09. 28. 10:20
Manuel Pellegrini
Manuel Pellegrini kiakadt a Realtól elszenvedett vereség után Fotó: Marcelo Del Pozo Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Atlético – többek között a Barcelonától igazolt Luis Suárez két góljával – 6-1-re lelépte a Granadát, a Barcelona a Villarreallal játszadozott el – már a szünetre kialakult a 4-0-s végeredmény –, a Real viszont kínlódott a Betis vendégeként.

Zinédine Zidane együttese Valverde góljával ugyan a 14. percben vezetést szerzett, utána azonban csak szenvedett, a Betis élvezetes játékkal fordított 2-1-re Mandi (35.) és W. Carvalho (37.) találatával. Aztán a mérkőzés negatív hőse, Emerson eldöntötte a találkozót a fővárosiak javára. Előbb az ő öngóljával egyenlített a királyi gárda, majd ki is állították. Ezt kihasználva fordított a Real, a Bartra kezezéséért megadott büntetőt Sergio Ramos értékesítette a 82. percben.

A kiállítást és a 11-est is videózás előzte meg. Nem állíthatjuk, hogy rossz, de mindkétszer vitatható ítélet született. Érthető Manuel Pellegrini – aki 2009/10-ben egy idény erejéig a Madridot is irányította – csalódottsága, a Betis trénere így összegezte a találkozót:

– Tizenegyes, kiállítás, VAR és Real Madrid – így együtt ez túl sok.

Az a legszebb az egészben, hogy a sajtótájékoztatón elhangzottakért még súlyos büntetésre számíthat. A La Liga új etikai kódexe alapján ugyanis a mérkőzések nem érnek véget a hármas sípszóval. Az utánuk adott nyilatkozatok, sőt a közösségi médiában posztolt üzenetek is ugyanolyan fegyelmi elbírálás alá esnek, mintha a meccs hevében születtek volna. Pellegrinit ezért 4-12 mérkőzésig szóló eltiltással is sújthatják.

Pedig így igaz, amit mondott. A futball világára azonban egyre kevésbé jellemző a szólás szabadsága.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.