Bánhidi megsérült, kihagyhatja a Veszprém elleni kupadöntőt

Pontosan az történt, amire számítani lehetett: a két nagy legyőzte a két kicsit a férfikézilabda Magyar Kupa eldődöntőjében. Veszprém–Szeged finálé lesz holnap Szigetszentmiklóson, a harmadik helyről a Veszprémi KKFT és a Balatonfüred mérkőzése dönt.

Magyar Nemzet
2021. 04. 11. 23:30
null
Bánhidi Bence sorsa még nem dőlt el Fotó: Ujvári Sándor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vártnál simábban alakult: a Telekom Veszprém 43-26-ra legyőzte a Balatonfüredet a Magyar Kupa első elődöntőjében. Szemlátomást komolyan vette a Veszprém a meccset, a Balatonfüred csupán öt percig tudta szorossá tenni az állást, ez után a Rasmus Lauge Schmidt, Kent Robin Tönnesen és Andreas Nilsson nélkül játszó Veszprém egy hetes gólsorozattal ellépett, és folyamatosan növelte az előnyét. A bajnoki címvédő remekül védekezett, Petar Nenadic vezérletével hatékonyan támadott, és a szünetben már 11 találattal vezetett. A szünet után sem változott a játék képe, a Veszprém már 20 góllal is vezetett, végül 17 góllal nyert.

Petar Nenadic pontosan irányította a veszprémi támadójátékot
Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

Hasonlóan egyoldalú meccset játszott a Szeged és a „kis Veszprém”. Az első félidőben 83 százalékos hatékonysággal lőttek a szegediek, akik nem a játék, hanem két szomorú sérülés miatt lehettek szomorúak. Előbb a csapatkapitány, Jonas Källman, majd a beálló, is fájdalmas arccal hagyta el a pályát az első félidőben, és egyikük sem tért már vissza a küzdőtérre. 23-11-es előnynél bőven belefért a két kulcsjátékos pihentetése.

A folytatásban Mario Stranovskij is megsérült. Ő is pihent a meccs hátralevő részében. A többiek elvégezték a munkát, főleg ifjabb Rosta Miklós volt elemében. 41-21 lett a vége. A döntő izgalmasabb lesz.

Férfikézilabda Magyar Kupa, négyes döntő. Elődöntők: Telekom Veszprém–Balatonfüred 43-26 (23-12). Mol-Pick Szeged–Veszprémi KKFT (23-11).

A hétfői program: A harmadik helyért: Veszprém KKFT–Balatonfüred 17.30. Döntő: Telekom Veszprém–Mol-Pick Szeged 19.45.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.