Dárdai Pál kihúzta a dzsókert a pakliból

A már kiesett Schalke otthonában nagyon fontos és a végén szerencsésnek mondható, 2-1-es győzelmet aratott a Hertha a Bundesliga 31. fordulójából bepótolt meccsen, és ezzel Dárdai Pál csapata fél lábbal már a következő idényben is az élvonalban érezheti magát. A magyar vezetőedző azt remélte, hogy kihúzza a dzsókert a pakliból, és megtette: Jessic Ngankamnak hívták.

Magyar Nemzet
2021. 05. 12. 19:56
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Folytatjuk a kemény, becsületes munkát következetesen, és megpróbáljuk kihúzni a dzsókert a pakliból – fogalmazott a Schalke elleni meccs előtt a Berliner Zeitungnak. Nem véletlenül érezte azt a Hertha magyar edzője, hogy a szerencsét szimbolizáló dzsókerre is szüksége lehet a csapatnának, hiszen félkezdőnyi sérült nélkül utaztak Gelsenkirchenbe.

Az Arsenaltól kölcsönvett Matteo Guendouzi lábközépcsonttörés, a világbajnok Sami Khedira vádlisérülés, Luca Netz bokatörés, Maximilian Mittelstädt agyrázkódás, Matheus Cunha és Jhon Cordóba bokaszalag-sérülés miatt nem játszhat, miközben Rune Jarstein a koronavírusos megbetegedése után még nem bevethető. Dárdai Pál középső fia, Márton, akivel a napokban 2025-ig szerződést hosszabbított a Hertha, ezúttal nem került be a meccskeretbe.

Pedig a kiesés elől menekülő Hertha nagy ziccer előtt állt a Schalke otthonában, hiszen az utolsó elmaradt meccsén egy már kiesett, kedvét szegett csapat ellen lépett pályára. Rögtön a harmadik percben meg is szerezhette volna a vezetést Dárdai Pál csapata, de Dilrosun közelről fölé bombázott. Három perccel később még inkább bosszankodhattak emiatt a berliniek, ugyanis Haritnak góljával a Schalke került előnybe.

A bekapott találat megfogta a Herthát, így a 18. percben némi meglepetésre született meg az egyenlítő gól: Plattenhardt beívelése után Boyata fejelt védhetetlenül a Schalke kapujába.

Ezután jellemzően a Hertha támadott a mindent eldöntő gólért, Piatek lesgólt szerzett az első félidőben, a másodikban pedig megsérült a lengyel válogatott csatár, le kellett cserélni, így újabb fontos ember esett ki Dárdai csapatából. Ngankam állt be Piatek helyére az 57. percben, és később ő lett a dzsóker.

A 73. percben Radonjics ment el a bal szélen, visszatette a labdát Ngankamnak, a kameruni származású, de német utánpótlás-válogatott csatár pedig egy csel után kilőtte a rövid alsót. Ez volt a második gólja a Bundesligában, a Hertha pedig lehet, hogy ezzel menekül meg a kieséstől.

A 89. percben Lukebakiót második sárgával kiállították a berliniektől, akik ennek és a Schalke 93. percben lőtt kapufája ellenére megnyerték a meccset, s már 34 pontot számlálnak. Megelőzték az Augsburgot a tabellán, és felléptek a 13. helyre két fordulóval a vége előtt. Az előny nem nagy, három pont az osztályozós helyen álló Bielefeld előtt, de akár már szombaton, a 17. Köln elleni hazai meccsen bebiztosíthatja a bennmaradást a Hertha.

Dárdai Pál kihúzta a dzsókert a pakliból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.