Másodszorra már nehezebben ment, de bajnok lett a Dózsa

A Szolnoki Dózsa lett a férfivízilabda ob I 2020/2021-es idényének győztese, miután a finálé második mérkőzésén 14-13-ra megverte az OSC csapatát.

Magyar Nemzet
2021. 05. 22. 17:49
Osc-Szolnoki Dózsa
Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már múlt vasárnap eldőlt, hogy nem lesz címvédés férfivízilabdában, hiszen az OSC hatalmas csatában legyőzte a Ferencvárost a rájátszás elődöntőjében. Az oda vezető úton talán kicsit elfáradtak az újbudaiak, és a fináléra kevesebb erejük maradt, így az első meccset nagyon simán, 18-10-re elvesztették. Ezzel az alapszakasz-győztes Szolnoki Dózsa egy sikerre került attól, hogy a 2016/17-es idény után újra a hazai trónra üljön.

Erre készülve ugrottak medencébe Zsivko Gocics tanítványai, és a Nyéki Imre Uszodában megrendezett második találkozó is az ő kedvük szerint indult. A kapuban Nagy Viktor ismét remek védésekkel kezdte a meccset, az OSC lövései rendre elakadtak, így kétgólos előnybe kerültek a vendégek. A végére belelendült a házigazda, a negyed 5-5-tel zárult.

Lévai Márton
Fotó: Nemzeti Sport/Balogh László

A folytatásban Lévai Márton percei következtek: az újbudai kapust a szolnokiak a játékrész végéig nem tudták átjátszani. Közvetlenül a nagyszünet előtt – a finálé első felvonásán kiváló teljesítményt nyújtott – Angyal Dániel csökkentette kettőre az előnyt (a nagyszünetben 8-6 volt az állás).

A fordulás után Filip Filipovics gyors duplájával kiegyenlített a Szolnok, majd a Tisza-partiak kezükbe vették az irányítást, 5-2-vel behúzták a negyedet, egy góllal vezetettek a zárás előtt (10-11).

Az utolsó negyedben végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, két perccel a mérkőzés vége előtt 13-13 volt az állás. A hajrában már csak Angyal Dániel volt eredményes, ami egyben azt is jelentette, hogy a Szolnok 14-13-mal behúzta a második sikerét a döntőben, története tizedik bajnoki címét hódítva el ezzel.

Tizedszer lett bajnok a Szolnok
Fotó: MTI/Mónus Márton

E.ON férfi ob I, döntő, második mérkőzés:

OSC–Szolnoki Dózsa 13-14 (5-5, 3-1, 2-5, 3-3)

gólszerzők: Manhercz, Hárai, Salamon 3-3, Erdélyi 2, Burián, Várnai 1-1, illetve Filipovics, Angyal 3-3, Nagy Á., Drasovics 2-2, Kovács G., Schmölcz , Jansik D., Konarik 1-1

Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0 a Szolnoki Dózsa javára.

Értékelések:

Varga Dániel: – A Szolnok a bajnok, de úgy érzem, hogy a legjobb csapatom nekem van. Amennyi nehézséggel, sérüléssel és betegséggel megküzdöttek a játékosaim, az túl van a hősiességen. Nagyon sok utolsó negyedes feltámadásunk volt korábban, ma végül ezüstérmet nyertünk, de ahogyan a fiúk reagáltak az elmúlt időszak minden megpróbáltatására a medencében és azon kívül, az megmutatja, hogy győztes mentalitással bírnak, és ennek beérik még a gyümölcse.

Zsivko Gocics: – Nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen bajnokok lettünk, ami a játékosok elképesztő munkájának köszönhető. Mondhatják rám, hogy jó edző vagyok, de ilyen társasággal a hátam mögött lehet, hogy túlzásnak érezném ezt. Az OSC is megérdemelten nyert volna, de a sportban a szerencsére is szükség van, amiből nekünk még az utolsó másodpercekben is kijutott.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.