„Ez bosszantó!” Szalai Ádám komoly önkritikát gyakorolt

Helyzetei alapján tegnap a Mainz legyőzhette volna hazai pályán a Herthát a Bundesliga 29. fordulójából bepótolt mérkőzésen, így az 1-1-es végeredmény inkább a Dárdai Pál vezette berlinieknek kedvezett, nem véletlenül beszélt túlélésről a magyar edző. A mainziak csatára, Szalai Ádám viszont magát ostorozta az elmaradt győzelem miatt.

Magyar Nemzet
2021. 05. 04. 8:46
Forrás: mainz05.de
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar szempontból a meccs csúcspontja az volt, amikor a Hertha szabadrúgásait elvégző Dárdai Márton egy ilyen szituációból gólpasszt adott , ezzel vezettek a berliniek. Korábban azonban Szalai Ádám gólt is szerezhetett volna a Mainznak, ám a huszadik percben elrontott egy ziccert. Így a végén az 1-1-nek is örülhettek a hazaiak, hiába álltak közelebb a sikerhez a helyzeteik alapján.

Szalai Ádám a kihagyott ziccer pillanatában Fotó: Alex_Grimm / MTI/EPA

– Három nagy helyzetünk is volt az első félidőben, köztük nekem is. Bosszantó, hogy nem tudtunk ebből többet kihozni – gyakorolt önkritikát Szalai Ádám a meccs után. – Összességében az a pozitívum, hogy egygólos hátrányból fel tudtunk állni. Fontos a megszerzett pont, de előttünk van még három találkozó a végéig, és a harc addig folytatódik, amíg matematikailag nem válik biztossá a bennmaradásunk a Bundesligában.

Még valóban nem menekült meg teljesen a kiesés elől a Mainz, ugyanakkor már kényelmesnek tűnik a helyzete, hiszen a 12. pozícióban van 35 ponttal, és három fordulóval a vége előtt hat pont az előnye a 16., osztályozós helyen álló Köln előtt. A Herthára keményebb küzdelem vár a folytatásban, hiszen Dárdai Pál csapata jelenleg 17., két ponttal a Köln mögött, de még két meccset bepótol, amelyek a koronavírus-fertőzések miatt maradtak el, így elkerülhet a kiesőzónából.

– Gratulálok, és nagy dicséret a csapatnak! – fogalmazott Dárdai a pontszerzés után. – A Mainz egyértelműen jobb volt az elején, de ezt túléltük. A második félidőben kijavítottunk néhány dolgot, és jobban futballoztunk. Azt hiszem, ez egy megérdemelt döntetlen. Nagyon büszke vagyok a fiúkra, ez egy remek kezdet volt. Nagyon elégedett vagyok.

A Hertha csütörtökön Sallai Roland Freiburgja ellen újabb elmaradt mérkőzést pótol be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.