Nyolcgólos sikerrel kezdte a finálét a Szolnok

Ellentmondást nem tűrő teljesítménnyel nyerte meg a férfivízilabda ob I fináléjának első összecsapását a Szolnoki Dózsa, amely hazai medencében 18-10-re múlta felül az OSC együttesét.

Magyar Nemzet
2021. 05. 19. 22:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Szolnok az alapszakasz megnyerése után a BVSC csapatát megverve jutott be a döntőbe, míg az OSC a címvédő Ferencvárost győzte le a fináléba vezető úton.

A koronáért küzdő két csapat az első alkalommal a Dózsa medencéjében csapott össze egymással. Az OSC Manhercz Krisztián ötméteresével gyorsan vezetést szerzett, ezután viszont az újbudai együttes végig futott az eredmény után, ugyanis a Szolnok már az első negyedben fordított, és 4-3-ra győzött. A vendégek a folytatásban is tartották magukat, a nagyszünetben csak egy gól volt a különbség (7-6) a Dózsa javára.

A harmadik játékrészben előbb még egyenlíteni tudott az OSC, de a negyed folyamán egyre több hiba csúszott a csapat játékába, és a meccs során először három találattal elhúzott a Szolnok. A zárásra pedig már teljesen elfogyott a vendéggárda ereje, a hazaiak hét dobott góljára csak kettővel tudott válaszolni, így 18-10-re elveszítette a találkozót.

A két nyert mérkőzésig tartó aranycsata következő felvonását szombaton 16.30 órakor (tv: M4 Sport) rendezik meg a Nyéki Imre Uszodában.

E.ON férfi ob I, döntő, első mérkőzés:

Szolnoki Dózsa–OSC 18-10 (4-3, 3-3, 4-2, 7-2)

gólszerzők: Angyal 5, Konarik, Szeghalmi 3-3, Filipovic, Drasovic, Nagy Á. 2-2, Pijetlovic 1, illetve Manhercz, Hárai, Várnai, Dala 2-2, Erdélyi, Salamon 1-1

A párharc állása: 1-0 a Szolnok javára

Így látták a medence partjáról:

Zsivko Gocics, a Szolnoki Dózsa vezetőedzője: – Ilyen mérkőzésre számítottam, kőkemény küzdelem zajlott a medencében. Örülök a győzelemnek, de azért a félidőben fel kellett hívnom a csapat figyelmét arra, hogy végre kezdjünk el vízilabdázni, ami meg is valósult. A nagy különbségnek nincs jelentősége, 1–0-ra vezetünk, messze még a vége.

Varga Dániel, az OSC mestere: – Biztosan közrejátszott a fáradtság is abban, hogy végül ilyen sima lett a mérkőzés. Tudomásul kell venni, a sorozatterhelés ilyen, van sérült, fáradt játékos. Nincs ezzel probléma, meg kell tanulnunk kezelni az ilyen helyzeteket. Sok hibával játszottunk, de ha legközelebb ki tudunk magunkból hozni többet, akkor megnehezíthetjük a Szolnok dolgát.

Csütörtöki program:

A 3. helyért: FTC-Telekom Waterpolo–BVSC-Zugló 20:00

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.