Dárdai Pál kezdőjéből egyvalaki kihagyhatatlan: Dárdai Márton

Németország egyik legnagyobb lapja, a Bild Dárdai Márton kvalitásait méltatta, amelynek végére odáig jutottak, hogy a következő idényben a mindössze 19 éves játékos lehet a Hertha védelmének első számú alappillére. Az a vád már biztos nem érheti, hogy csak azért játszik, mert az apja a vezetőedző. Legalábbis azt nem Dárdai Pál, hanem a Bild állítja, hogy Mártonnak biztos a helye a berlini csapat kezdőjében.

2021. 07. 14. 21:44
Dárdai Márton
Before the game: Jhon Cordoba (Hertha) and Marton Dardai (Hertha). GES / Football / 1. Bundesliga: Borussia Dortmund - Hertha BSC Berlin, March 13th, 2021 Football / Soccer: 1st League: BVB Borussia Dortmund vs. Hertha, March 13, 2021 | usage worldwide (Photo by Edith Geuppert / GES-Sportfoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: Europress/AFP/Edith Geuppert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelenleg húsz mezőnyjátékossal készül a vezette Hertha a Bundesliga következő idényére, hiszen az Európa-bajnokságon szerepelt labdarúgók még a pihenőjüket töltik. Közéjük tartozhatna Dárdai Márton is, akit szövetségi kapitány nagy valószínűséggel behívott volna a magyar válogatottba az Eb-re, ha a játékos már eldöntötte volna, hogy magyar vagy német szeretne lenni.

Amíg ezt nem tudjuk, addig csak álmodozhatunk (vagy legalább még álmodozhatunk) arról, hogy a Marco Rossi által sikerrel alkalmazott három belső védős rendszerben úgy állhatna fel a nemzeti csapat, hogy az RB Leipzig, a Fenerbahce, Dárdai Márton pedig a Hertha alapembere. Korábban hosszú éveken keresztül annak is örültünk, ha egy ilyen minőségű védőnk volt, most meg akár egyszerre lehetne három is.

Csakhogy Dárdai Márton már egyre több figyelmet kap Németországban is. A tavasszal robbant be a Herthában, amely a koronavírus-fertőzések miatt elfogyott hátul, de a 19 éves védő rendkívül érett és jó játékkal bizonyította, hogy megállja a helyét a Bundesligában. Most pedig a Bild közölt róla egy olyan írást, amelynek a címében azt taglalják, hogy Dárdai kirobbanthatatlan lesz a Hertha kezdőjéből.

Ezt azzal támasztják alá, hogy már a felkészülési időszakban is nagyszerű formát mutat, az indításait, a helyezkedését, a meglátásait és a gólveszélyességét dicsérik. Utóbbi újdonság, ami még az apját is meglepte. A remek rúgótechnikával megáldott játékos már a tavaszi bajnokikon is gyakran elvégezte a szabadrúgásokat a Herthában, de most az eddigieknél is többet gyakorolja a pontrúgásokat. – Nagyon szorgalmas, mindig fejlődni akar, ráadásul hirtelen elkezdett gólokat is lőni – mondta középső fiáról Dárdai Pál a lapnak.

A Bild megjegyzi, hogy a berlini csapat középső védői közül a paraguayi válogatott Omar Alderete kölcsönbe a Valenciához került vételi opcióval, Jordan Torunarigha még jó darabig nem lesz elérhető, mert a német olimpiai válogatottal Tokióban van feladata a következő hetekben, a csapatkapitány, Dedryck Boyata jövője pedig képlékeny, francia ajánlatai vannak. Mindezek fényében a Bild szerint már most Dárdai Márton a Hertha első számú középhátvédje, akinek akkor sem forog veszélyben a helye a kezdőben, ha érkeznek új játékosok a posztra.

„Egy igazi berlini felfedezett a következő idényre, pontosan így képzelik el a jövőt a Herthánál” – így zárja a német U19-es válogatottban már szerepelt Dárdai Mártont méltató cikkét a Bild.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.