Saját csapattársai is kinevették a színészkedő olasz csatárt

A bírálatok dacára Ciro Immobile élvezi Roberto Mancini önbizalmát, és ott lesz a spanyolok elleni kezdőtizenegyben.

Magyar Nemzet
2021. 07. 06. 13:13
null
A jelenet, amiért Ciro Immobile nevetéség tárgya lett. Nicolo Barella gólt szerez, miközben a földön fetreng Fotó: Christof STACHE / POOL / AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyszerre szép és kínos jelenet volt. Az Olaszország–Belgium találkozó 31. percében Nicolò Barella határozottan tört előre a megszerzett labdával, s jobbról szépen kilőtte a sarkot. Ezzel a találattal szereztek vezetést az olaszok.

Miközben Ciro Immobile fetrengett a 11-es pont közelében…

Hatalmas szerencséje, hogy senki, a játékvezető sem vetett ügyet rá, mert akár meg is állíthatta volna a játékot, s akkor nem születik meg a vezető gól.

Aztán miután a labda landolt Courtois hálójában, Immobile felpattant, s együtt ünnepelt a társaival.

A jelenet, amiért Ciro Immobile nevetség tárgya lett. Nicolò Barella gólt szerez, miközben ő a földön fetreng
Fotó: Christof Stache/POOL/AFP

Azóta kapott érte hideget-meleget. Nem felejtik el megjegyezni, hogy azon az estén nem sok sót evett meg Jan Vertonghen mellett, a belga védő, ahogy mondani szokás leradírozta a pályáról. Roberto Mancini le is cserélte a csatárt.

– Még csak nevetni sem vagyok hajlandó az eseten, annyira szánalmas és szégyenteli volt

– jellemezte a jelenetet az angol válogatott korábbi kiválóság, Alan Shearer.

– Valamit találhatott és el akarta dugni – élcelődött német Per Mertesacker, a német válogatott egykori hórihorgas védője, aki tagja volt a 2014-ben világbajnok együttesnek.

Az a legszebb az egészben, hogy még az olasz válogatott játékosai is nevettek Ciro Immobile alakításán, miként azt Leonardo Bonucci felidézte:

– Előfordulnak ilyen esetek a pályán. Valamit érezhetett, de aztán a gól elfeledtette vele... Igen, jót nevettünk rajta. És igen, hallottuk a bírálatokat, de ezzel most nem törődünk. Ciro remek ember.

Ezzel együtt az olasz sajtó igyekszik nyomást gyakorolni Roberto Mancini szövetségi kapitányra: a gyengélkedő Immobile helyett a jolly joker Andrea Belottit állítsa a csapatba a Spanyolország elleni elődöntőben.

– Rengeteget gólt szerzett az elmúlt években. A nagy tornákon bármikor megtörténhet, hogy éppen az dönti el a fontos mérkőzéseket, akit a legtöbbet bírálnak – vette védelmébe a kritizált csatárt Mancini.

Ez alapján Immobile ma este ott lesz a kezdőben. S majd kiderül, gyarapítja-e a góljai számát. Eddig két gólt szerzett, még az Eb első két meccsén Törökország, majd Svájc ellen. Azóta viszont nem csupán a gólokkal, a jó játékkal is adós.

A góllövőlista élcsoportja

5 gólos: Ronaldo (portugál), Schick (cseh)

4 gólos: Benzema (francia), Forsberg (svéd), Lukaku (belga)

3 gólos: Dolberg (dán), Kane (angol), Lewandowski (lengyel), Seferovic (svájci), Shaqiri (svájci), Sterling (angol), Wijnaldum (holland).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.