időjárás 14°C Szimonetta 2021. October 28.
logo

Bale könnyedén befűzte, októberben Sterling ellen javíthat

Szilágyi László
2021.09.28. 17:53 2021.09.28. 18:06
Bale könnyedén befűzte, októberben Sterling ellen javíthat

Marco Rossi rehabilitálta a 2019-es cardiffi Eb-selejtező egyik bűnbakját, Nagy Zsoltot, a Puskás Akadémia balhátvédje is szerepel az október elején Albánia, majd Anglia elleni vb-selejtezőre készülő válogatott keretben. A hét végén a századik NB I-es mérkőzésére készülő felcsúti futballista szerint a Wales elleni mérkőzéshez képest hatalmas különbség, hogy idén nem nyomasztja az eredménykényszer a válogatottat, és ez kedvezően hathat a csapat teljesítményére. Nagy felkészült arra az eshetőségre, hogy Gareth Bale után újabb világsztár, a Manchester City szélsője, Raheem Sterling ellen futballozhat; de csak az albánok elleni ütközet után.

Élete legboldogabb időszakában kapott először meghívót a válogatottba Nagy Zsolt. A Puskás Akadémia balhátvédje 2019 őszén tudta meg, hogy hamarosan apa lesz, a klubja meghosszabbította a szerződését, kiérdemelte Marco Rossi bizalmát, a szövetségi kapitány meghívta az Uruguay elleni, Puskás Aréna stadionavató mérkőzésre és a Wales elleni Eb-selejtezőre készülő válogatott keretébe. A futballberkekben csak Joe-ként ismert játékos belépője „emlékezetesre” sikeredett: az Uruguay elleni hazai vereség miatt senki sem hibáztatta, de a cardiffi 0-2 és a 39 eladott labdája után többen felvetették az ő felelősségét. 

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Marco Rossi levonta a következtetést, a Wales elleni kudarc után Dzsudzsák Balázs, Pátkai Máté és Baráth Botond mellett őt sem hívta meg a válogatottba. – Egész egyszerűen mindenkinek fel kellene fognia Magyarországon, hogy jelen pillanatban képességbeli hiányok vannak. Ezt egyértelműen ki kell jelentenünk – nyilatkozta a kapitány 2019-ben.
A hétfői kerethirdetésen Rossi rehabilitálta a felcsúti védőt. – Az elmúlt időszakban sokkal kevesebb volt a ki nem kényszerített hibája, és a fizikai erejével mindenképp segítségére lehet a csapatnak – dicsérte a a kapitány a 28 éves labdarúgót, aki október 9-én Budapesten Albánia, 12-én Londonban Anglia ellen is bevethető lesz. 
– Két éve sokkal jobban meglepődtem a meghívón, mint most. Azóta sokat fejlődött, letisztult a játékom. Megtiszteltetésnek veszem, hogy a szövetségi kapitány követte a fejlődésemet, és a gyengén sikerült cardiffi mérkőzés után újra számít rám. Készen állok. Be akarom bizonyítani, hogy egy rossz meccs után képes voltam felállni a padlóról. Büszke vagyok a kerettagságra – mondta lapunknak a Puskás Akadémia balhátvédje, aki könnyen a kezdőcsapatban találhatja magát. 

Fotó: Török Attila/Nemzeti Sport

A korábbi meccseken a jobblábas Fiola Attilát és Schön Szabolcsot próbálgatta Rossi a szélső középpályás posztján a 3-5-2-es hadrendben. Nagy Zsolt reaktiválása azt jelenti, hogy a kapitány klasszikus, ballábas megoldásban gondolkozik. Kádár Tamás és Korhut Mihály már régen kiesett a pikszisből, a kapitánnyal összeveszett, majd kibékült Hangya Szilveszter szerepeltetése sérülés miatt nem jön szóba. A hétfőn kihirdetett névsorban nem hemzsegnek a ballábas játékosok, a Ferencvárosból kimaradozó, tapasztalt Botka Endre, Rossi korábbi kispesti tanítványa már szerepelt ezen a poszton, a kapitány mégis ragaszkodott a Puskás Akadémia labdarúgójához.
Nagy Zsolt feldobódottan várja a soron következő két vb-selejtezőt. – Az idegenbeli mérkőzésen szembesültünk az albánok játékerejével. Remélem, itthon zárt kapuk mögött javítunk, és legyőzzük őket. Anglia más tészta, ezúttal nem győzelmi kényszerben lépünk pályára, mint két éve Walesben, de az Eb-ezüstérmes ellen egyébként semmiféle teher sem nyomasztana minket. Ez hatalmas különbség a 2019-es mérkőzéshez képest. Engem feldob a lehetőség, hogy akár Raheem Sterling ellen is futballozhatok majd a Wembley-ben, de előbb legyünk túl az albánok elleni mérkőzésen – nyilatkozta a 28 éves játékos, aki a hétvégén a Mezőkövesd ellen a századik NB I-es meccsén léphet pályára.