Kijönne a Puskás Akadémia elleni rossz spirálból a Vidi

Három nappal a Ferencváros elleni rangadó után újabb fontos meccs vár a Fehérvárra, a Puskás Akadémiát fogadja a labdarúgó NB I 7. fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 09. 25. 7:44
null
Loic Nego (jobbra) sem villogott a liechtensteini csapat ellen Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapatnak kilenc pontja van, a Puskás Akadémia a negyedik, a Fehérvár az ötödik, s előbbi egy mérkőzéssel kevesebbet játszott. (A Vidi már szerdán pótolta, a Puskás Akadémia azonban majd csak január 26-án játssza le a Ferencváros ellen elmaradt meccsét.)

A Fehérvár minden gondja, baja jól ismert, egyelőre nincs hivatalos információ arról, hogy a Fradi ellen betegség (Covid), illetve sérülés miatt hiányzott összesen tizenhárom játékos közül hány tér vissza. A hazaiak helyzete azért is nehéz, mert tartalékosan is megállták a helyüket a címvédő Ferencváros ellen, a hajrában mégis elvesztették a meccset. Szabics Imre vezetőedző nemcsak ezért volt bosszús, hanem azért is, mert szorult helyzetükben muszáj ismét pályára lépniük.

A Puskás Akadémia egyelőre ingadozó formát mutat, még nehéz lenne megmondani, hogy a nyári játékosmozgás eredményeként erősödött-e vagy gyengült. Távozott Josip Knezevic (al-Arabi), Liridon Latifi (Vllaznia Shkodër), Kamen Hadzsiev (Beroe), Thomas Meissner (Hansa Rostock) és Antonio Mance (NK Osijek), érkezett viszont Libor Kozák (Sparta Praha), Jakov Puljic (Jagiellonia Bialystok), Patrizio Stronati (Baník Ostrava) és Markek Tamás (Csákvár).

Székesfehérvárott a két csapat tizedszer csap össze, a Vidi szemszögéből öt győzelem, két döntetlen és két vereség a mérleg. Érdekesség viszont, hogy az öt hazai győzelemből négy az első négy meccsen született, a legutóbbi öt találkozó mérlege egy győzelem, két döntetlen és két vereség, tehát a Puskás Akadémia javuló tendenciát mutat.

Kovács Dániel, a Vidi kapusa a csapata honlapjának nyilatkozva előbb a Ferencváros elleni mérkőzésről beszél.

– Tudtuk, hogy nem lesz könnyű ennyi hiányzóval, egyetértek Szabics Imrével, azokra kell összpontosítani, azokat kell erősíteni, akik vannak. A kezdőtizenegyünk így sem volt rossz, ahogy a meccs sem. Ikszes meccs volt. Egy pontrúgás döntött, sajnos nem a mi javunkra. – Majd rátért a Puskás Akadémia elleni találkozóra: – Presztízsmeccsre számítok, én négy ponttal kalkuláltam erre a két meccsre, ez már nem lesz meg. Szeretem a bátor, nyílt sisakos játékot, még ha ebben több is a kockázat.

A másik oldalon Szolnoki Roland, aki éveken át a Vidiben szerepelt, így fogalmazta meg a várakozásait.

– Már több mérkőzésen játszottam a Vidivel, eleinte jobban dobogott a szívem, most már ez nem befolyásol – jegyezte meg, majd arról beszélt, szerinte a Puskás Akadémia egyre jobb formába lendül, felszálló ágban van. – Három pontért utazunk – mondta ki bátran a végszót.

A borítóképen: Loic Nego (jobbra) jó játéka kulcskérdés a tartalékos Vidinek

NB I, 7. forduló

Péntek:
Zalaegerszeg–Paks 2-5

Szombat:
MTK–Mezőkövesd 14.45 (tv.: M4 Sport+)
Gyirmót–Bp. Honvéd 17.00 (tv.: M4 Sport)
Mol Fehérvár–Puskás Akadémia 19.30 (tv.: M4 Sport)

Vasárnap:
Kisvárda–Debrecen 14.15 (tv.: M4 Sport+)
Ferencváros–Újpest 17.00 (tv.: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.